Lagombackan sevendays header 2

En pizzakväll i uthuset

Skrivet av Sandra Neuman 25.09.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

JPEG image 2F94BBFC95C3 2

JPEG image 2F94BBFC95C3 4

Så här ser det ut här idag. Inga barn. Inga leksaker på golvet. Ingen make. Musik på hög volym... och rester från gårdagens pizzakväll i ett uthus. Jag visste faktiskt inte att jag hade sånt här behov av att få vara ensam, jag till och med meddelade Daniel att de inte behöver ha bråttom hem från Oravais för att det är så skönt att vara ensam hemma.

Igår gick alltså den årliga pizzakvällen av stapeln. Min moster har en bakugn i sitt uthus så den är ena kvällen på sensommaren/hösten brukar vi samlas och grädda pizzor. Det är varmt och det är jättetrångt. Men här råder definitivt ordspråket om stjärterum.

JPEG image 2F94BBFC95C3 5

JPEG image 2F94BBFC95C3 6

JPEG image 2F94BBFC95C3 7

Det är ett uterum som heter duga och jag kommer att tänka på min lilla dröm om att göra ett rum att trivas i i vårt uthus också. Vi har ingen bakugn att elda och grädda pizzor i, men det skulle gott kunna räcka med en vägg och en del av taket täckt med fönster. Ett stort matbord på nedre våningen och en mysig chillhörna på loftet. Lite som ett växthus tänker jag mig, men då skulle det krävas att väggarna isoleras från det drag ett gammalt och oisolerat stockhus för med sig.

Nu måste jag fortsätta att njuta av ensamheten och musiken (just nu spelas "wake me up before you go go"), dricka en kaffekopp, spela spindelharpano och kanske också pinteresta mer kransar och julsinpiration. Farligt det där pinterest.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar