Lagombackan sevendays header 2

En sensuell fotoshoot i trädgården

Skrivet av Sandra Neuman 25.06.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

På något vänster hade jag glömt bort att min kamera har en riktigt bra makrofunktion, men min make påminde mig när jag beklagade mig över att två parande nyckelpigor bara blev pixliga. Numera är det så sällan jag kryper omkring bara för att fota småkryp och andra pyttesmå detaljer, att det inte alls är konstigt att sånt får ge vika för viktigare saker.

 

IMG 0288

IMG 0289

 

När nyckelpigornas kärleksstund var förevigad så fanns det annat fint att fota runt trappan. Jag såg förresten på ett naturprogram om trädgårdens småkryp, och där berättades det att en enda bladlushona kan trycka ur sig upp till femtio (50!!) små identiska bladlössavkommor PER DAG!! Det är ungefär en unge per halvtimme. På tal om det tänkte jag gå ut och duscha humlen med tallsåpsvatten ännu ikväll...

 

IMG 0287

IMG 0281

IMG 0282Kamomillen drev jag upp själv från frö genom att så dem i en genomskinlig låda (med lufthål i botten och i lock) som jag sedan satte i växthuset och höll fuktig.

 

IMG 0283

IMG 0280Sommarrudbeckian är en favorit (liksom strålrudbeckia) som måste finnas att beskådas här varje år. Jag försökte faktiskt så egna, men de är fortsättningsvis bara några cm-långa blad.

 

IMG 0285

IMG 0286

 

Avslutningsvis ett par snygga regndroppar på saskatoonbusken, så ska jag springa ut och bekämpa bladlössen innan de blir ännu fler.

Kommentarer

 • Kitty 25/06/2016 11:52pm (4 år sen)

  Fotograferandet blir sååå mycket roligare när man upptäcker funktioner som höjer bildkvaliteten!
  Jag fotograferade också vattendroppar ikväll :)
  /Kitty

  • Sandra Neuman 26/06/2016 9:11am (4 år sen)

   Det här med makron hade tydligen försvunnit ur mitt minne helt plötsligt, men när jag kom på hur det var man gjorde nu igen så gick det ju bra.

   Jag kommenterade på ditt inlägg och skrev att vi tydligen varit ut på samma motivjakt, men när jag kommenterar på en blogspot-blogg via telefonen så försvinner kommentaren ut i ingenstans :(

 • Trädgårds-Nina 26/06/2016 8:18pm (4 år sen)

  Åh finns det nå roligare än att makro fotografera... Fast jag har ju inget makroobjektiv bara "close-up" linser jag skruvar på. Fin-fina foton!!!

  • Sandra Neuman 26/06/2016 9:58pm (4 år sen)

   Det är så himla kul! Det är bara så svårt när det blir ett så jättekort skärpedjup så om man svajar en millimeter så blir det oskarpt iallafall ;)

Skriv en kommentar