Lagombackan sevendays header 2

Ens hobby får inte bli en stress

Skrivet av Sandra Neuman 08.07.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

De senaste åren har jag haft öppen trädgård i samband med loppisracet i månadsskiftet juni-juli. I år hade vi inget race här på Källbackan så därför föll också visningen bort, men nu inkommande tisdag får jag hela trädgårdsföreningen på besök istället.

WP6715 konttinens trc3a4dgc3a5rd 26Bilden är från när trädgårdsföreningen NÖT besökte Sandra Konttinens trädgård i Jakobstad 2015. Länk till inlägget om det. 

 

En trädgårdsförening på besök är kanske snäppet värre än random trädgårdsintresserade känns det som. Jag angstar lite och bannas över det här lågtrycket vi får dras med. Nej, nej, det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Men det är precis det jag har, icke funktionsdugliga regnbyxor, icke vattentäta arbetshandskar och på det ännu glasögon. Idag när jag var ute och rastade barnen hade jag våta knän, regndroppig syn och äcklades ständigt av att ha våta händer. Jag vet faktiskt inte i vilket skede jag har fått obehag av att ha våta händer, men det är inte riktigt praktiskt i det här fallet.

Men för att återgå till stressen inför tisdagens trädgårdsbesök. Jag är säker på att varenda en av dem skulle säga "neeejmen itt måst do känn na stress för att vi komber å skådar! Do har jo sååå fint så!". Men man blir så himla självkritisk när man ska visa upp sitt konstverk, så det hjälper inte ens lite att veta att det i slutändan kommer bli bra. 

För att lätta på pressen bestämde jag ändå att begränsa min energi till min oas här mellan uthuset och huset. Köksträdgården med sina ofärdiga gångar, ogräsbevuxna områdenx och pyttesmå grödor lämnas åt sitt öde om tiden och energin tryter. Nu blir det full fokus på ogräsrensning och plantering av alla nya perenner och buskar som fortfarande står i sina krukor.

 

IMG 0346Resultatet av måndagens shoppingdag med barnen. Ett överflöd av perenner.

IMG 0340

IMG 0341

IMG 0342

Jag ska bjuda in er också en kväll, men det blir senare när jag inte jobbar dubbelt mer än vad jag brukar göra. Med andra ord vid månadsskiftet juli/augusti.

Kommentarer

  • Hanna Stigzelius 08/07/2016 3:25pm (4 år sen)

    Vi har en blombänk i trädgården till hälften består av bergenia. Och de är så tråkiga att jag tänkte byta ut dem mot trevligare perenner i höst. Bänken står i halvskugga så det måste vara perenner som klarar det. Har du tips? Jag tänker några som blommar i börja på sommaren, några i slutet, nånting på marken och nånting halvhögt :)

    • Sandra Neuman 08/07/2016 6:09pm (4 år sen)

      Ja ATT de är tråkiga ;) Jag kan fila ihop ett inlägg om hur jag har i mina rabatter, för där tycks något blomma hela tiden utan att jag har försökt mig på något :) Hur låter det?

Skriv en kommentar