Lagombackan sevendays header 2

Ett nattblått vardagsrum ser dagens ljus

Skrivet av Sandra Neuman 12.01.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Här sitter jag nu, den nöjda människan med nymålat vardagsrum. Ljusen är tända, vinet... nej just det, vinaffären hade hunnit stänga så det blev en torr cider den här gången istället... är upphällt och chipsen i sin skål. Visst låter det idylliskt, och det är det också om man bortser från att mina glasögon är fruktansvärt smutsiga och ger hela synfältet fläckar.

(inlägget är skrivet en kväll i helgen. Jag sitter alltså inte med alkohol och chips kl. 10 på tisdagmorgon)

Vem hade trott att jag ens skulle överväga att ha blå väggar i vardagsrummet? Kanske typ alla andra utom jag. Jag hade nämligen en  mycket blå period i min ungdom och målade hela mitt stora vindsrum med lågt till tak och litet fönster mot norr blått. Min säng var blå med blått lapptäcke. Mina skåp var blå, mitt skrivbord blått. Det mesta var blått. Sedan dess har jag föraktat en viss blå nyans.

Nu har jag tre riktigt mörkt blå väggar i husets mest använda rum. Men givetvis inte den föraktade nyansen utan en mycket mörk och djup blå-grå färg som gör att väggarna nästan ser svarta ut i mysbelysning. På den fjärde väggen ska vi sätta tapeten "Nocturne" från Boråstapeter -den blå versionen.

Effekten av omvandlingen är precis som jag önskat - mer ombonat. Jag är inte så mycket för vita väggar, och tydligen inte heller en sån ljusgrå-beige som vi haft de senaste sju åren. Det ger bara ingen hemtrevlig känsla i mina ögon. Inte ens fastän fönstren är fyllda med grönväxter. Med åren har jag insett att de väggar som är ljusa i mitt hem har en tendens att snabbt fyllas med tavlor och hyllor. Min förhoppning nu är att det inte ska kännas som ett "måste" med en mängd tavlor när väggarna i sig är en djupare färg.

Januari är alltid på det här viset och för med sig ivern att förändra hemmet. Ibland räcker det med en ommöblering någonstans i hemmet och förra året nöjde jag mig med att tvätta fönstren. Nästa år blir det kanske badrummet som får sig en omgång då när många andra rum redan fått uppleva januari-piffet.

Jag betvivlar att jag är den enda med renoverings-skov i januari?

Bla vagg

Väggens verkliga färg är svår att fånga på bild, och vardagsrummet i sin helhet är inte redo att visas för allmänheten i det här skedet. Därför blir det den här bilden på väggfärgen och som bonus får ni en katt som parkerat i ett nystädat pysselskåp och en katt som hittat en ledig plats i ett fönster. Katternas namn är Skrållan och Tarratass.

Sandra SkrallanSandra Tassin

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar