Lagombackan sevendays header 2

Ett pyssel för hela familjen

Skrivet av Sandra Neuman 14.09.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Nu börjar det klia i pysselnerven igen efter en lång tid av uppehåll. Jag som alltid har pysslat allt möjligt har inte producerat något på flera år nu. Kanske var det julgranspyntet -10 som är det senaste. Min pinterest svämmar över av ideér och varje gång jag fastnar i pinterestträsket skulle jag gärna plocka fram mina pysslegrejer. Men med två småbarn är det inte läge att leka med kniven, limmet och småpysslet -iallafall inte för mig som tycker om att försvinna in i ett slags pysselzen.

Så vågar jag inte riktigt släppa träkulor eller hama-pärlor på bordet åt barnen ännu. Så vad gör man då när man ändå vill ha en mysig pysselstund med vassa saxar och ett golv fullt av skräp? Sugrör. Och vad tillverkar man? Kattleksaker.

binstisVår gamla gubbe Winston lekte ett par sekunder iallafall.

 

Nåja, nu är kattleksakstillverkningen inte riktigt så omotiverad som det kanske låter. Allt bottnar i att vi var på väg till min mommo och moffa på eftermiddagskaffe och att de har en kattunge som vi inte hade träffat förut. Så nu har de både en Måns och en Frans.


Man ska låta barn klippa med sax (har jag hört, och då är det inte att göra annat än hålla tummarna för att alla fingrar hålls kvar) så att låta dem klippa sönder sugrör känns som en alldeles lagom uppgift. Också att trä sugrörsbitarna på ett band är en lagom enkel uppgift (Det blir enklare om man gör en "nål" av tunn järntråd). Jag trädde knappar på bägge ändarna bara för att göra det mer intressant för katten och lättare att hålla i bandet för barnet. Fjädrarna blev en bonus eftersom jag hittade dem i min låda (de härstammar från någon av våra tuppar, men man kan använda vilka fjädrar som helst), de trädde jag bara genom hålen på den ena knappen, och låste dem med sugröret på övre sidan. Jag tror ändå att det vore bäst att limma lite för att få längre hållbarhet.

 

Bedömningen av den här kattleksaken är fjädrar som yrde runt i vardagsrummet, klösmärken på Millis kind och här hemma, trötta gamla katter med dålig kondition, liggande på golvet.

 

Imorgon får vi pyssla något minst lika kreativt.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar