Lagombackan sevendays header 2

Exklusiv guidning i vårt vardagsrum!

Skrivet av Sandra Neuman 09.06.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Vi har fortfarande semester, sjuka barn och väl regnigt för att vistas utomhus. Man blir rätt fort uttråkad och klättrar på väggarna. Förutom att vi har målat med vattenfärger så skruvade vi också upp en tallrikshylla i vardagsrummet, och det var den handlingen som ledde vidare till en slags storstädning.

 

IMG 0234

Jag har inget bildbevis, men jag lovar att det kändes som att gå i en labyrint när man försökte ta sig fram till skrivbordet.  Under, över, ducka och till vänster.

 

När det en gång blir storstädning i vardagsrummet (det enda rummet som inte saknar någon vägg eller panel på väggen) så är det nästan dumt att låta bli att dokumentera. Jag ger er, VARDAGSRUMMET -en detaljerad guidning genom våra grejer!

 

IMG 0241bild 1

IMG 10bild 2

IMG 0243bild 3

 

Bild 1.
Den vita tallrikshyllan är faktiskt nytillverkad av BL Home i Nedervetil, men enligt äldre modell. Stegen är hittad här i uthuset.
Stolen som står vid fönstret minns jag inte ursprunget på, men den satt mamma i på nätterna när vi var små och hungriga. På den svarta hyllan vid taket står det en bur längst till vänster, den har min svärfar haft kråkungar i när han var liten.
Gitarren har hängt med hela min uppväxt. Miniväxthuset bredvid har min mommo lagat i tiffany-teknik.

Bild 2.
Vimplarna är tillverkade av mina gamla tunikor och kjolar (som i sin tur var loppisfyndade). Mässingsljusstaken en bröllopspresent, och radion loppisfyndad. Sjöstjärnan och snäckan har barnen fått från Grekland av mommo. Sångboken är från min barndom, liksom de små porslinskatterna som jag alltid haft på pigtittaren.

Bild 3.
Sist har vi vårt kontor. Skrivbordet är ett gammalt bankskrivbord som mommo och moffa har haft nu före mig, och jag älskar formen och färgen. Att det är svart är så snyggt, och så ryms det så otroligt mycket grejer i det. 

Stolen är en Alvar Aalto, växten en fredskalla som Daniel hade med sig i bohaget för 10 år sedan. Lampan är en oxford från ellos och gardinstången en hägg från gårdsplanen. Knaggarna på väggen är hittegods här på gården, och koskällan arvegods.

 

IMG 0242bild 4

IMG 0238Bild 5

 

Bild 4.
Soffan köpte vi för de öronmärkta bröllopsgåvoslantarna lagom tills vi flyttade in hit i huset.
Hyllan ovanför har jag själv snickrat i mina tonår.
Skåpet lär ha stått i Normens skolas (lågstadiet 3-6) klassrum förr i världen, och slukar numera bland annat vaser, filtar, leksaker och stickasockor. Den ena kappsäcken på skåpet är också arvegods, den andra är köpt på juthbackamarknaden.

Bild 5.
Tavlan renoverade jag upp idag efter att små barnahänder har möblerat om fjärilarna. När jag fyllde 7-8 år fick jag en bok om fjärilar, med många många bilder. Den här har hängt med sedan dess, och nu fick den på det här viset en hedersplats i vårt hem. Tidigare hade jag ett grått papper som bakgrund, men när vi målade väggarna gråa blev det helt enkelt för mycket. Nu har jag istället bara glaset som jag limmat fast fjärilarna på.

 

IMG 0244bild 6

 

Bild 6.
Här rakt ovanför, högst upp, syns vår "nyaste" (dels är den ju inte alls ny, dels var det en tid sedan vi köpte den) möbel; tv-skänken. Vi ska byta handtag på den för att få bort de där gulddetaljerna som inte alls är vår stil. Den här möbeln rymmer pussel och spel, datorn till tv:n och wii, och slutligen också fotoalbum.
Lampan som hänger ovanför tv-skänken (syns bättre på en bild högre upp) är bara ett skelett till en skärm som jag en gång shoppat på loppis. Den där skärmen älskar jag, och hittills har vi haft den på en lampfot, men när den föll i golvet fick vi hitta på något annat. Grenen i taket borde egentligen vara större, men jag får komplettera när jag hittar någon lika snygg björkgren någon gång.
Mässingsljusstakarna som står bredvid tv:n är också loppisfyndade.
Bokhyllan till höger i bild är ett loppisfynd från Socklot, och herbariet ovanpå har min fammo lagat i skolan. Oljelampan är från juthbackamarknaden. Lådorna med duplo under hyllan är arvegods.

 

 

Nej vi är inte alls några stora fans av den här lätta, minimalistiska inredningsstilen. Vi gillar begagnat, ärvt och lite nytt i en härlig mishmash där inga väggar ekar tomma. Enkelt får det också vara. Och praktiskt (fast här skulle min man med ironi inflika "Huvudsaken är att det är snyggt", som jag tydligen brukar säga).

Nu blev det här till ett inlägg som inte liknar något annat jag har skrivit. Men det är roligt att få dela histiorerna bakom våra grejer, och bra att ha det dokumenterat för framtiden också. Allt det här är saker jag älskar och tycker att är vackra. Att ha fram sånt man inte gillar ger bara dålig energi åt hemmet. Kom ihåg det.

 

Eventuellt kan det komma en follow up från köket.

Kommentarer

 • mm 10/06/2016 7:02am (3 år sen)

  Snyggt! O va stort rum! Allt ryms ju dit o det känns fortfarande luftigt. Jag blir ju riktigt avundsjuk.

  • Sandra Neuman 10/06/2016 10:50am (3 år sen)

   Vi har haft en 120-madrass på golvet också, men för att få lite större golvyta tog vi bort den... Men nu ekar det så mycket här så det kan hända att vi får ta ner den igen ;)

 • livingwithmycamera 10/06/2016 7:34am (3 år sen)

  Ett rum att leva och leka i!

  • Sandra Neuman 10/06/2016 10:51am (3 år sen)

   Verkligen! Här trivs vi bra ^^

 • Mommo 10/06/2016 8:34am (3 år sen)

  "Amningsfåtöljen" e å en bankmöbel! ☺

  • Sandra Neuman 10/06/2016 10:50am (3 år sen)

   Ja jyst he, he sko ja jo nästan ha behöva kona giss ;)

Skriv en kommentar