Lagombackan sevendays header 2

Fastlagsbullen varar ända fram till påska

Skrivet av Sandra Neuman 02.03.2017 | 0 Kommentarer

JPEG image 415512C391E9 1

Semmelwraps, eller kanske snarare fastlagswraps, slog igenom stort i vår familj i år. Förra helgen blev vi bjudna på dem vid min brors i Vasa och sedan dess har vi själva bakat dem två gånger. Nu vet jag att fastlagstisdagen har gjort sitt för i år, men om man kan äta fastlagsbullar två månader på förhand så kan man säkert äta dem fram till påsk också. Eller midsommarn om man så vill.

Eftersom jag är diabetiker och gärna lämnar bort kolhydrater så är det här med lågkolhydratkost bra för mig, och mina barn får bra mycket hellre äta mandelmjöl och grädde istället för vetemjöl och socker. Vi kom fram till att det inte var det smidigaste sättet att äta dem som wraps så här har vi helt enkelt bara haft dem som en liten kardemummaplätt med hallon och grädde på. Det är lite som en klassisk fastlagsbulle utan lock och med mycket av den goda fyllningen istället.

Och självklart kommer receptet här.

3 ägg

4 msk sötströ (tex sukrin eller stevia)

1 dl grädde

2 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

2 msk pofiber

2 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

 

Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och sötning pösigt.

Blanda alla torra ingredienser.

Blanda ihop äggblandningen med grädde och tillsätt sedan torrblandningen.

klicka ut ca 1/2 dl per wrap (ca 3 per plåt tycker jag har varit lagom) och platta till med hjälp av en bit plastfolie. Det går att trycka ut ganska tunt och det blir nästan godare på det sättet.

Grädda ca 5 minuter och låt svalna.

 

Jag är själv en sylt-människa, så istället för sylt använder jag bara hallon (kom ihåg att koka utländska hallon!!) och osötad grädde (men med vaniljpulver i) på mina wraps. Vill du ha mandelmassa så är det enkelt att tillverka det också. Men jag har aldrig provat så det är bättre att du guuglar.

 

Enjoy to the end of spring!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar