Lagombackan sevendays header 2

Fick floristen några blommor?

Skrivet av Sandra Neuman 16.02.2018 | 3 Kommentarer

...and then work happened! På självaste vändagen återgick jag till arbetet och betjänade kunder i ett hela dagen. Jag undrar om det är så att män överlag uppvaktar sina kvinnor mer på vändagen än tvärtom? Eller är det bara så att det är männen som står för blommorna och kvinnorna satsar på att göra en god middag, baka en kaka eller liknande? Här var det definitivt mera män som handlade blommor.

Ni får gärna upplysa mig om hur ni tänker i frågan om det är männen som står för blommorna på vändagen.

 80ED3ECE 0482 42F5 917E 901E72398AA5

När jag och mina bröder ännu bodde hemma brukade mamma ha fixat lite extra gott mellanmål på vändagen, och så fick vi alltid en liten hjärta-chokladbit eller liknande. Jag uppskattade det lika mycket varje år, så nu fortsatte jag att uppvakta mina barn på vändagen. De tycker båda två om växter och blommor så nu fick de varsin liten kruka med svärmorstunga i, att ha på sina nattduksbord (Leon har tjatat om att han vill ha tulpaner vid sängen, men eftersom vi har ett par katter så har det inte passat så bra med en vas på ett så osynligt ställe som sovrummet). Min man fick den vackraste vita rosen jag kunde hitta, medan jag fick en fin tulpanbukett av honom.

 2B308F78 FA5D 49D7 97BF F07029FAEE11

Små, små gester är alldeles tillräckligt på vändagen. Helst hade jag delat ut en blomma åt alla mina vänner, men efter en väldigt intensiv arbetsdag somnade jag ganska snabbt i soffan och sedan dess har tröttheten suttit i. Men jag sänder en varm tanke åt er alla idag istället, när det nu är fredag och allt!

Ikväll ska vi steka lördagskorv och äta lite som smakbitar (som är som en hamburgare men med korv istället för biff) tror jag. Igår kokade jag en god grönkålssoppa på den sista grönkålen ur vår frys, men eftersom barnen är inne i en period när allt annat än korv och pasta är äckligt, så var den soppan inte särskilt uppskattad. Sådär ja, så fick vi in en mat-rapport också.

Kommentarer

 • Nina Överholm 16/02/2018 9:43pm (2 år sen)

  Japp, det var nog mestadels män hos oss också, och speciellt rusning då fabrikerna stängde för dagen :) Jag tänkte på att det är många som går lååångt utanför sin comfort zone då de kommer in i blomaffären, och det lyfter jag på hatten åt! Sen hoppas jag att de överräcker buketten med ett leende, och inte ett grymtande "se nu vad jag gjorde för dig" ;)
  Jag köpte choklad åt Jonas och gav en blomma åt Lenni, själv fick jag spagetti och mårasås då jag kom hem :)

 • Jessica 17/02/2018 10:08am (2 år sen)

  Här var det också maken som köpte blommor ;) Jag städade huset för han hade klagat dagen före på att vi aldrig hinner städa nuförtiden, så tänkte att det var en fin gest då jag äntligen var hemma under dagen medan han jobbade. :)

  • Sandra Neuman 17/02/2018 2:54pm (2 år sen)

   Jaa, jättefint! :D Jag hade också blivit glad om någon hade städat vårt hem ^^

 • Kitty 18/02/2018 8:47pm (2 år sen)

  Ja det var en fin bukett Daniel köpte till dej! ;)
  Själv jobbade jag också kväll och betjänade långa köer med män som köpte blommor till kvinnfolket! Fick inga blommor själv, men alla på jobbet fick ett knippe tulpaner hem, så visst fick jag blommor :D
  Det brukar vara jag som står för maten.
  /Kitty

Skriv en kommentar