Lagombackan sevendays header 2

Flower power åt alla vårtrötta själar

Skrivet av Sandra Neuman 21.05.2017 | 1 Kommentarer

Det verkar behövas lite flower power så att ni vet att våren nog är runt hörnet...

JPEG image BCBE203C407A 1JPEG image BCBE203C407A 2JPEG image BCBE203C407A 3

JPEG image BCBE203C407A 5

 

Vit backsippa, porslinshyacint och en tulpan som jag inte minns att jag skulle ha satt ner i höstas. Det finns jättemycket som blommar nu bara man vet vad man ska välja. Också scilla, narcisser, krokusar, balkansippa, vitsippa, vårlök, blåsippa och vivor skymtas på gårdar nu. Jag har dem alla, och de blir bara fler med åren.

 

JPEG image BCBE203C407A 4

Vill man ha tidig grönska, tidig blomning och det allra viktigaste -tidiga bär- så ska man ha minst en (fast förstås helst en hel åker fylld) blåbärtry. Det är några år sedan vi skaffade den första busken och sedan dess har den levererat avlånga, söta, blåbärssmakande bär redan i juni. En fenomenalt bra buske att ha!

Men du ser, det är vår fastän det går lite trögt med framstegen. Det är ungefär som när man kör Nykarleby-Närpes innan sommarhastigheterna införts på väganra. Det känns ändlöst men man kommer sig fram någon gång iallafall. Så he!

Kommentarer

  • Tanja 21/05/2017 9:34pm (3 år sen)

    Apropå tulpaner. Jag satte ner bortåt 40 tulpanlökar i höstas och visst börjar de komma upp - men de ser tomma ut...? Jag ser bara blad, så ska det väl ändå inte vara? Hälsningar från en trogen läsare i Purmo!

    • Sandra Neuman 22/05/2017 9:41pm (3 år sen)

      Det är nog bara de här som står vid en solig sydvägg som har slagit ut nu redan... Bara en meter bort står det många tulpanblad :) Det tar ganska länge innan knoppen kommer upp, så vänta lite till. Jag tycker nog att de borde titta upp snart de också :)

Skriv en kommentar