Lagombackan sevendays header 2

freestyle-mat

Skrivet av Sandra Neuman 07.06.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag älskar mat, men ibland är det bara tråkigt att hitta på något som är tillräckligt varierat. Äggrätter äter vi så det står ut genom öronen ibland, liksom gröt och olika pastasåser. Men så finns det de där stjärnstunderna när man slänger ihop en soppa av det som finns i frysen.

 

IMG 0227

Det här skulle vara en spenatsoppa, men när jag tog fram en stor påse persilja ur frysen istället för spenat, så blev det en helt annan soppa. Broccoli-zucchinisoppa kryddad med persilja och ett par färska spenatblad -med grädde och färskost i förstås. I vanliga fall skulle jag kanske ha föredragit kokt ägg på toppen, men eftersom våra hönor värper så dåligt för tillfället så blev det stekt bacon istället.

Att freestyla ihop mat är det roligaste som finns i matväg! Men då gäller det förstås att ha ett fungerande skafferi. Jag minns när jag flyttade hemifrån för 10 år sedan och behövde börja tänka ut maträtter själv, undrade hur sjutton det här skulle gå? Hur gjorde mamma egentligen när det blev så himla gott?! Och hur mycket mjöl behövdes det för att få morosåsen att bli lagom tjock? Nu använder jag inte alls mjöl i vardagsmatlagningen längre, men om jag skulle vilja göra en orginal-morosås a'la mamma, så vet jag iallafall hur man gör.

IMG 0229

IMG 0228

 

Den här soppan tyckte hela familjen om (speciellt 2-åringen som slevade i sig och ville ha mer). Släta soppor (nå nu blev den här inte särskilt slät) är överlag en omtyckt rätt här i huset, oavsett om det är broccoli, spenat, grönkål eller något ihopblandat. Vattniga soppor med några potatis- och korvbitar i är något som jag avskyr. Soppor ska vara tjocka och matiga så att man blir mätt! Och här ska ni få ett tips. Zucchini! Riven zucchini tjockar till vilken soppa eller gryta som helst och mättar en lång stund.

Som nästa filar jag på hur man kan använda bladbetan i någon soppa, eller om det bara blir coleslaw eller röra av den.

Kommentarer

Skriv en kommentar