Lagombackan sevendays header 2

Frozen trädgård

Skrivet av Sandra Neuman 14.01.2016 | 0 Kommentarer

IMG 0709

 

Ni som följde lagombackan redan innan sevendays-tiden har redan sett de här bilderna från vår vintriga gård. Men jag hoppas ju att det ska finnas lite nya läsare här också.

Det ser lite trist ut vid första anblick (och nu är det ju mycket mer snö än på bilderna dessutom), men efter att ha traskat runt med kameran en liten stund, så börjar man se detaljerna. Bara man skulle komma ihåg att klä på sig riktigt ordentligt så kunde man till och med krypa runt i snön och hitta riktigt roliga vinklar.

 

IMG 0710

 

IMG 0712

 

IMG 0713

Här är grönsakslandet. Det ser faktiskt mest råddigt ut nu när det inte finns en gnutta grönt, knappt några kontraster i form av träd och massor med kvistar på de nyaste odlingsbäddarna. De ligger bara där för att trycka ner halmen som jag täckte med i höstas (så att den inte skulle flyga runt hela Källbackan). I flera av de här odlingsbäddarna finns det vitlöksklyftor. Det är allra första gången jag odlar vitlök, och vid skörd borde det bli ungefär 700 lökar. OMG vad vi måste lära oss att använda vitlök i allt vi lagar!

I växthuset ser man hur kallt det riktigt är. Jag tror de här bilderna blev tagna under den där perioden när det var smällkalla -27 grader, så allt var extra frostigt. I höstas flyttade jag in lite spenat, rödbetor och grönkål när de inte hann bli färdiga. Allt har stått sig bra tills det blev så där kallt, då gav plantorna upp. Grönkålen går bra att använda så länge det inte fryser och töar om vartannat, med andra ord borde jag egentligen skörda nu innan det blir varmare.

 

IMG 0711

 

IMG 0714

 

Grinden som syns här ovanför virade jag ihop av kvistar från en hägg vi tog ner förra säsongen. Hönsen fick en stor inhängnad och till den behövdes en grind. När det blir lite varmare nu i vår, och hönsen börjar gå ut igen behöver den lite kärlek för att hålla ihop... det är väl det som är nackdelen med att ta vad man har, att det ibland blir färskt material som torkar och krymper efterhand.

Nu ska jag stax jobba en stund efter att ha varit hemma hela dagen. Att stänga butiken om någon behöver iväg tidigare, är sånt man får ställa upp på.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar