Lagombackan sevendays header 2

Fruktläder

Skrivet av Sandra Neuman 29.09.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Förra året sedan skrev jag om fruktremmar och hur enkla de är att göra själv. I år har vi äntligen testat göra dem med äpplen och resultatet är FÖR GOTT (som mina barn skulle uttrycka sig). Vi har testat sommaräpplen, höstäpplen och vinteräpplen. De sistnämnda är inte riktigt lika smakrika att göra till äppelmos, men barnen verkade ändå gilla att det bara är något sött och segt att tugga på.

Vi har överlag inte intresserat oss särskilt mycket av att göra äppelmos och använda i vår vardag. Men nu när barnen inte äter frukost på dagis längre så verkar de sakna gröt med äppelmos. Den första omgången (transparant blanche) blev så god att jag åt av den som sådan när jag blev snål på något... och remmarna blev lika gudomliga!

Hur jag gör äppelmos? Jag kokar äppelbitarna med en skvätt vatten tills de blir mjuka. Då mixar jag dem med stavmixer och tillsätter bara en stor sked honung. Inga konstigheter alls.

Och remmarna? Då brer jag ut äppelmos på en bakplåtsbeklädd plåt och sätter i ugnen på 50°C med luckan på glänt. Hur länge det tar beror mest på hur tjockt lager mos man har på plåten. Nu senast hade jag ganska tjockt, plus tre plåtar samtidigt i ugnen... sluttiden blev cirka 20h.

Sandra fruktladerLagombackan fruktlader

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar