Lagombackan sevendays header 2

Glad-hallen och tapettips

Skrivet av Sandra Neuman 02.11.2017 | 5 Kommentarer

Jamen nu är det faktiskt så att vi råkar ha fått den gladaste hallen i världen. Allt som krävdes var 3 rullar årgångstapet a'la boråstapeters 'herbarium'. Helst ska de ha varit undangömda i garderoben i ett par år också så att det säkert känns rätt innan man äntligen tar tag i saken och lägger upp dem på väggarna (med min mans julklappstapetklister som som har utgångsdatum nästa år).

 

JPEG bild 4F1ECF22E8B5 14

JPEG bild 4F1ECF22E8B5 17

Det hela började med att barnen inte riktigt tyckte om det där mörka hall-eländet. och eftersom den är lite av husets hjärta/spindeln i nätet/centrum av det Neumanska huset/världens mittpunkt, you name it, så ska det naturligtvis inte behöva kännas så. Resultatet blev superbra och jag skulle bra kunna sätta mig i hallen och bara stirra på väggen, ta in atmosfären och njuta av färgterapin. Det blev ett riktigt glad-rum!

Men lite vill ha mer, som dem pa säg, så nu har jag återupptagit problemet med att välja tapet till köksväggen. Vi hade nästan bestämt oss för boråstapeters 'jordgubbe' där en gång, men nu när vi har herbarium på hallväggen så känns det lite som att det nästan blir för mycket. Vi vill ju inte ha något tråkigt på väggen för det, men det blir liksom så samma mönster och färger att vi blir osäkra.

 

JPEG bild 9A1A3249FEF6 1

JPEG bild 9A1A3249FEF6 2

Vi skulle kunna tänka oss en mer enfärgad tapet också, med antingen blå-turkos eller äppelgrön bas... men att hitta en sådan tapet känns som mitt livs största problem. Det är tur att vi inte började bygga hus från grunden och hade varit tvungna att göra så här svåra val till vardagsmat. För inte nog med att tapeten inte ska vara för tråkig, så ska den inte heller vara så småmönstrad att det blir oroligt. Vi pratar nämligen om en vägg som mäter 530 cm lång och 230 cm hög. VAR ska vi hitta en tapet som passar de kriterierna?

 

ps. någon kanske noterade att enjoskaftet syns på fler bilder? Det är så det är med barn i huset.

Kommentarer

 • Nina 02/11/2017 6:45pm (3 år sen)

  Så snyggt i hallen nu!
  Men ja, det blir nog lite väl häftigt med jordgubbstapeten till, även om den är fin. Jag tycker Boråstapeters herba med ormbunksblad sku passa, men den har vit botten. Ska se om jag kommer på nån mer!

 • Sofia 03/11/2017 4:35pm (3 år sen)

  Oj vad fint det blev! Jag skulle så gärna vilja våga lite jag också! Flyttade just in i vår nyköpta radhuslägenhet och här är alla väggar vita.. bra som grund och alla leksaker har ju färg ? men det blir så.. vitt!

  Har nog ingen direkt lösning på ert problem, men kanske nog en enfärgad vore bra. Eller så någon som inte har riktigt lika mycket mönster och färger som den i hallen.

 • Malena 03/11/2017 8:58pm (3 år sen)

  Vi har jordgubbstapeten i salongen där man kommer in i huset och det är vårt happy room :) Sen målade jag köket rosa.

  • Sandra Neuman 04/11/2017 9:17pm (3 år sen)

   Någonstans i huset måste jag ha jordgubben iallafall. Om inte i köket så kanske i sovrummet. :)

 • Mamma 05/11/2017 9:34am (3 år sen)

  Så fin hallen blev. Den tapet jag kommer att tänka på till köket är boråstapeten Äpple av Stig Lindberg.

 • Karin 06/11/2017 1:14pm (3 år sen)

  Så fint! Tokigt att se nån som vågar färg och mönster. Vi planerar också färggrannt och stormönstrat i vår hall som även den fungerar som husets nav. Nu fick jag en lite bättre uppfattning om hur det kan komma att se ut.

  • Sandra Neuman 06/11/2017 2:31pm (3 år sen)

   Man blir faktiskt riktigt glad av att gå därigenom nu, också barnen gillar läget mycket bättre :)

Skriv en kommentar