Lagombackan sevendays header 2

GRATTIS LAGOMBACKAN!

Skrivet av Sandra Neuman 15.01.2017 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Hurra hurra! Nu har min blogg Lagombackan funnits på sevendays i ungefär 370 dagar! Det är lite mer än ett år, men det var först nu idag som jag upptäckte jubileet på appen timehop.

Det här året har varit ett av de bästa i min blogghistoria. Jag har kanske inte bloggat lika intensivt som under många andra år, men istället har jag haft en linje att följa. Att skriva om trädgårdssysslor, blombuketter och odling passar mig mycket bättre än de vardagliga uppdateringarna. Det har gjort att jag fokuserat på min grej på ett helt annat sätt och att blogga så här offentligt ger så många möjligheter ...för att inte tala om hur många nya bekantskapet det har lett till.

 

För att fira bloggens 1-årsdag kopierar jag in ett par tulpantips som jag skrev riktigt i början av min Sevendays-karriär.

tulpanerjanuari

 

 

 1. Satsa på kvalité. Det är superviktigt att levande snittblommor handskas på rätt sätt ända från odlarens växthus till era köksbord. Sök er alltså till branchfolket trots att tulpanbuketten kostar några euron mer.

 2. Ställ inte vasen med dina nya fina tulpaner i närheten av fruktskålen. Etylengasen från frukten påskyndar blommornas åldrande.

 3. Om du upplever att tulpanerna börjar hänga över vasen direkt efter att du köpt dem kan det bero på att de förvarats torrt. Skär av stjälkarna några centimeter, rulla in buketten i papper och ställ i kallt vatten några timmar. Då får blommorna möjlighet att dra upp vatten och bli saftspända.

 4. Ställ vasen med tulpaner svalt över natten, snitta om och byt vatten ungefär varannan dag så håller de sig längre.

 

Imorgon börjar en ny vecka. Min sons fjärde födelsedag har vi på onsdag, men före det ska jag hinna med två jobb-dagar och paketera in ett par presenter. Trevlig vecka!

Kommentarer

 • B 16/01/2017 8:18am (4 år sen)

  Grattis till lite mer än ett år!Jag uppskattar din blogg, den ger mig inspiration.

  • Sandra Neuman 16/01/2017 11:59am (4 år sen)

   Tack! Vad roligt att höra! :D

 • Nina Överholm 16/01/2017 9:04am (4 år sen)

  Grattis på årsdagen! Jag följde ju din blogg redan före 7d och har alltid gillat den, men det är nog en skön mix du har på gång här. Keep up the good work! :) Det är ett nöje att vara din bloggkollega!

  • Sandra Neuman 16/01/2017 12:00pm (4 år sen)

   Oj vad roligt att höra Nina! :D Nöjet är ömsesidigt! Och Tack!

 • Gunmari 16/01/2017 11:29pm (4 år sen)

  Grattis! Jag gillar jättemycket att läsa din blogg! Jag lär mig mycket och blir glad av din inspiration och skaparglädje!

Skriv en kommentar