Lagombackan sevendays header 2

The temptation

Skrivet av Sandra Neuman 30.06.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag har en laxbit på gravning och jag dreglar lite på den varje gång jag öppnar kylskåpet. I dag är det dags att svänga på steken och imorgon, lagom tills jag kommer hem från jobbet, är den färdig. Min dill hade växt så pass mycket att jag kunde knipsa av lite här och där för att få färsk dill istället för torkad till gravningen (eller heter det begravningen? Tss.)... och det blir faktiskt mycket godare med färsk dill.

 

IMG 0323

Så om ni undrar vad jag ska göra i helgen, så ska jag äta gravad lax. Och jobba. Men mest äta lax.

 

Om ni undrar hur jag gör, så är det så här:

 

    • Ta fram en fryst laxfilé (den ska ha varit fryst i minst ett dygn) och låt den ligga i kylskåpet och tina i cirka ett dygn.

    • Ta bort alla ben ur filén och skär den på mitten så att delarna blir lika långa

    • Mortla en halv msk hela vitpepparkorn och blanda med 3 msk salt. 

    • Gnugga in filéernas skinnfria sida med blandningen och sätt ett tjockt lager med dill på vardera bit.

    • Lägg ihop dillsidorna mot varandra och sätt in i en tät försluten fryspåse.

    • Låt paketet ligga i kylskåpet i 3 dygn. Efter halva tiden svänger man så att båda delarna blir lika mycket gravade.

    • Skär tunna skivor och njut! Knäckebröd eller rågbröd med smör rekommenderas som underlag.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar