Lagombackan sevendays header 2

Groddar, groddar

Skrivet av Sandra Neuman 26.02.2016 | 1 Kommentarer

 

Det är en riktigt, riktigt lyxig detalj att få klippa lite smörgåskrasse på i sitt egna kök, och sätta på en liten knäckebrödsbit som ens son har bakat med mommo tidigare på dagen. Det här är en storbladig smörgåskrasse, men jag kan inte påstå att den riktigt lever upp till förväntningarna. Kanske skulle det synas större skillnad om man sådde den utomhus och lät den växa upp till högre höjder. Nä men i fortsättningen väljer jag kanske hellre de mycket mer förmånliga smörgåskrassefröpåsarna (huh, ett så långt ord!) från matbutiken.

 

Och låt mig presentera; Den tredje omgången av ärtskott på några veckor. Det är inte för att vi har ätit upp skotten som jag sått nya... Nej det har liksom misslyckats så till den grad att ärterna mer eller mindre möglat bort. Den här gången experimenterade jag dessutom en aning och sådde två våningar med ärter. Jag tänker mig att det kan ha tre olika utgångar.

  1. Ärtskotten växer upp jättejättejättetätt och man får på det viset mycket på liten yta.
  2. Första våningen gror och växer upp, och när man har skördat den har den undre våningen hunnit upp så långt att den får växa till sig i lugn och ro.
  3. Övre våningen växer och kväver den undre våningen med ärter.

 

Jag hoppas givetvis att det är alternativ B som blir det vinnande konceptet, men jag tror tyvärr att C har en ganska god chans också.

 

Btw. Good News! Snart finns det äldre bloggtexter att läsa också!

Kommentarer

 • Kitty 26/02/2016 11:59am (5 år sen)

  Vardagslyx minsann!
  Ska bli intressant att se hur det går med ärterna. Jag tror inte att de kväver det andra lagret, men eventuellt kan de börja hänga ut ifall de trycker undan de första när det kommer upp. Återstår att se! :)
  Läste reportaget om dig. Bra text!
  /Kitty

  • Sandra Neuman 26/02/2016 12:14pm (5 år sen)

   Man kan kanske plocka bort det övre lagret när man skördat också!? Nåja, det är ju ett experiment ;)

Skriv en kommentar