Lagombackan sevendays header 2

Hallrenovering del 2

Skrivet av Sandra Neuman 26.01.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

På min gamla blogg lämnade jag er mitt i någon slags renovering av hallen. På annandag jul orkade jag inte med det där minimala vindfånget mera, så jag tog hammaren (vi ägde ingen kofot då) och rev ner väggarna. Äntligen. Det som hände dagen efter var att vi blev sjuka, och har i princip tillfrisknat först nu en månad senare.

Här ska ni få en före-bild så ni vet vad vi har tampats med i 5 år.

 

 

Ursprungstanken var att vi skulle lämna hela hallen öppen och luftig med det naturliga ljuset strömmande in genom fönstret. Men så blev det vinter på riktigt, och många minusgrader. En riktig vinter innebär att det är kallt och dragigt i ett så här gammalt hus, och hur man än eldar så smiter all värme upp på vinden så ligger man där och svettas i lakanen på natten. Det andra som gjorde att ursprungsplanen fick ge vika för en ny idé, var alla miljontals skor, ytterkläder och vagnar som hela tiden drällde över hela hallen. Det fanns inget som stoppade dem från att ta sig in i huset.

 

Så. Ny plan!

Den nya planen innebar att vi istället för att lämna allt öppet, delade av hallen ungefär på mitten. På något konstigt vis började det kännas mycket större när vi fick en riktig tambur, och en hall. Nu när vi också satte en dörr till vinden (för att inte släppa upp onödig värme) har vi hela sex dörröppningar från den här minihallen; Tambur, skrubb, vardagsrum, badrum, kök och vind... En tydlig mittpunkt med andra ord.

Som till och med den ouppmärksamma ser, är att vi ännu saknar skivor på den nybyggda väggen. Det kommer, men allt man försöker göra själv går så mycket långsammare när man har småbarn. Dubbeldörrarna är de som fanns i vindfånget, så de är bara framflyttade tillsammans med karmen. Vindsdörren tror jag kommer från min mans mammas hemgård, om jag inte missminner mig. Det blir precis ett sånt där härligt ihopplock som vi gillar i det här huset.

Nästa på schemat är förutom väggskivor, en golvmatta. När vi rev vindfångsväggarna lämnade ett dike som tyder på att vindfånget byggdes först, och golvet sattes efteråt. Så nu får vi först sätta skivor på golvet och sedan golvmattan på det.

 

Fortsättning följer.

Kommentarer

  • livingwithmycamera 27/01/2016 8:05am (4 år sen)

    He blir no bra he dä! En ordentlig tambur är a och o i en barnfamilj, verkligen.

    • Sandra Neuman 03/02/2016 11:48pm (4 år sen)

      Verkligen! Det inser man om inte förr, när man har fler än en i lekålder.

Skriv en kommentar