Lagombackan sevendays header 2

Hemma bra, borta nästan lika bra

Skrivet av Sandra Neuman 16.06.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Här är jag! I'm still alive! Ja jag vet, det måste ju vara en av de tråkigaste inledningarna på en text, och då har jag inte varit borta härifrån mer än en vecka. Men vilken fantastisk vecka det har varit sedan!

Det som är så skönt med att ha semester, är att man lätt kan vara spontan och packa sig iväg till villan... glöm förresten att jag skrev det ordet... det är ALDRIG lätt att packa sig iväg med barn, speciellt inte om destinationen saknar rinnande vatten, inomhustoalett och andra bekvämligheter.

 

oändlig väg

Efter en oändlig skogsväg som går upp och ner som en berg- och dalbana, förbi ett par åkrar och betchisbråoin... DÅ uppenbarar sig paradiset på jorden. Jag hade bestämt mig för att de låta sociala medierna skulle få klara sig utan mig det där första dygnet på villan. Och lite märkligt är det väl ändå, att vi så starkt förknippar vardagen med tekniken, att man behöver isolera sig vid ett träsk för att lura sig själv. Här hemma går det inte att sätta sig i en stol och bara stirra ut genom fönstret. Visserligen saknar jag ett träsk att stirra ut på här hemma, det kan ju vara det. Men nog borde man ju vara kapabel till att bara vara här hemma också.

 

Villaliv betyder frid i själen. Det betyder enkla, i förväg planerade maträtter på ingredienser som inte kräver att kylskåpet alltid ska vara kallt. Rotfrukter, grönsaker, ägg, torrvaror och konservburkar är att föredra framför stora, känsliga köttstycken och kycklingbitar. Medtaget vatten i plastdunk och begränsat med elektricitet från de två solpanelerna. Inget WiFi. Inga datorer. Ingen TV.

 

IMG 0247

IMG 0249Gamla byaskolan i Kalapää... Det finns till och med en geocach tillägnad den.

IMG 0252Leon trivs så bra att han helst skulle bo på villan.

IMG 0257IMG 0251

IMG 0250Leon upptäckte charmen med att meta abborre från bryggändan och frågade varje dag om vi ska "meet" idag?

 

 

IMG 0253

IMG 0255Antalet personer varierade mellan vi 4 i vår familj, till som mest 12 stycken på tisdagskvällen.

 

Det är inte alls konstigt att vi klarar oss bra utan resor söderut. Det här räcker gott och vi njuter kanske mer av att bara behöva sitta en timme i bil istället för 6 timmar i flyg.

...och färdvägen har inte blivit sämre sedan minetti-glasskiosken kommit till Oravais! Nu har vi återupptagit traditionen att köpa glass i Årvas, och så länge inte barnen äter glass så äter vi deras del också.

Kommentarer

  • Kitty 17/06/2016 1:01am (4 år sen)

    Ser underbart ut! Skönt att lämna all media för en tid. Varför är det så svårt när man är hemma?? Som att det är en del av vardagen bara.. automatik..
    /Kitty

    • Sandra Neuman 17/06/2016 1:51pm (4 år sen)

      Ja precis! Men så direkt man kommer till villan så känns det så fel att bara sitta med telefonen.

Skriv en kommentar