Lagombackan sevendays header 2

Hur avstressar du?

Skrivet av Sandra Neuman 14.12.2017 | 3 Kommentarer

Kan vi prata lite om stresshantering? Jag är, som kanske många av er redan vet, väldigt superöverhyperkänslig för stress i stor mängd. Det är så man kan bli om man har varit utbränd och då är det viktigt att respektera sig själv för det och inte tro att man är superwoman som klarar av att jobba på i 130 24/7 och 6 dagar i veckan. Jag tänker inte hamna där nere i depressionsgropen igen, så jag respekterar min ork och har en lugn och skön förmiddag idag.

JPEG bild FB79A866C967 1

JPEG bild 7499206040CC 1

Det här är min lediga-lugna-förmiddags-frukost (som fortfarande pågår efter 1,5 timmar vid köksbordet) och på det ett försök till kardemummakryddat kaffe, men där gjorde jag en miss och tillsatte grädde (tänkte kardemummalatte!) trots att jag inte alls är särskilt förtjust i annat än svart kaffe. Hur tänkte jag där? Müslin är min mommos blandning av frön och kokos som rostas tillsammans med kanel och som ger en bra smak till en annars tråkig turkisk yoghurt.

Men stresshantering ja. Julen är en ganska busy tid när man jobbar i blomaffär och det kan bli några timmar mer för att hinna göra allt på ens to-do-lista och samtidigt lyckas hålla allt i skick (den som trodde att jobbet som florist är en glansbild där man bara binder buketter tror helt fel). Idag fick jag helt enkelt ge mig själv lite egentid för att orka med stressen. Daniel körde barnen till dagis och jag ringde återbud till diabetesmottagningen (sekreteraren har själv varit i blombranchen så jag fick god förståelse för mitt återbud). Nu har jag istället suttit och utövat min anti-stressysselsättning.

Någon kanske stickar, pysslar, läser eller tränar för att varva ner huvudet.
Jag spelar spindelharpan.

JPEG bild F8E907842FE7 10JPEG bild F8E907842FE7 11

Sudoku har lite samma effekt på mig, men där kan jag inte riktigt pausa utan att sedan tappa fokus,  därför har jag fastnat för spindelharpan på ipaden. Jag behöver inte ta till någon svårare nivå, huvudsaken är att jag klarar ut varje spel, går det inte på första försöket så backar jag och tar samma spel på nytt. Det för med sig något sorts lugn att plock de där korten i rätt ordning. Huvudet kopplas nästan bort från systemet och får vila ett par minuter.

Nu vill jag förstås gärna veta hur du kopplar bort så där riktigt på riktigt? 

Den gula bilden här ovanför tyckte jag var så jättebra att jag var tvungen att screenshotta den när den svishade förbi i mitt instagramflöde. Det där är mina nya ledord i livet.

Kommentarer

 • Johanna 14/12/2017 4:12pm (3 år sen)

  Tänder en brasa inne eller ute ännu mer terapi när man kan sitta å peta lite i den hela tiden

  • Sandra Neuman 14/12/2017 5:17pm (3 år sen)

   Ja det håller jag med om att är en riktigt avstressande sysselsättning :D Oj vad jag önskar mig en större kamin än den vi har nu för att kunna peta i brasan :)

 • Mommo 14/12/2017 9:48pm (3 år sen)

  Stickar å umgås me bån å bånbån! <3

  • Sandra Neuman 14/12/2017 11:37pm (3 år sen)

   He gillar vi ju!

 • Hanna Stigzelius 14/12/2017 10:12pm (3 år sen)

  Jag brukar läsa bok eller lyssna på ljudbok. Dricka kaffe i lugn och ro. Bada bastu, gå ut på promenad eller lenkki. Kramas. Eller bara ligga i soffan och glo på netflix.

Skriv en kommentar