Lagombackan sevendays header 2

I miss YA!

Skrivet av Sandra Neuman 12.03.2016 | 2 Kommentarer

Bloggar om trädgårdar finns det hur många som helst av (speciellt om man utvidgar sina vyer och beger sig mot den svenska sidan av bottniska viken), men däremot är det ganska glest med floristbloggar. På den här sidan potten alltså. Åtminstone på svenska.

Men lucky me har ramlat över två i den kategorin nu på senaste tiden. Floristbloggen. och Blommali. Båda två studerar vid Yrkesakademin i Vasa där jag själv har tillbringat ett par år, fått två olika examen och städat otaliga skrubbar (det där sista är nästan en insider från trädgårdsmästarstudierna när det enda vi gjorde var att städa skrubbar och lager inför en stor renovering...).

Att läsa om de här två flickorna som får sitta vid samma bord, på samma stolar, i samma klassrum, och ha samma lärare ger sån nostalgikänsla. Helst skulle jag förstås hoppa i bilen och köra iväg till vasa för att smuggla in mig själv på en lektion, men jag får kanske dra i bromsen och nöja mig med en nostlagiresa.

Det är en tid som jag kan sakna och längta tillbaka till. Att studera binderi och praktisera det på riktigt i jobbet är så helt olika saker. I skolan får man ta någon timme på sig att binda en begravningsbukett. I arbetslivet ska det helst inte ta en halvtimme (och det gör det inte heller om man inte blir avbruten av kundströmmar). Jag träffade faktiskt på Owe som är lärare i binderi på YA, och vi diskuterade lite hur läroplanen ser ut nu och hur den såg ut 2011-2013 när jag gick. Det ändrades nämligen ganska ordentligt precis då när vi blev färdiga.

Det jag kan sakna extra mycket är att få ta ut svängarna riktigt brutalt. Det är mer aldrig man råkar ut för en kund som vill ha en så elegant begravningsbukett som den mot vit bakgrund här ovanför (med germini, anthurium, fransk tulpan, monstera, alocasia och aspidistra). 

 

Och det här med buketter i konstruktioner skulle jag gärna använda lite oftare. Det blir så tjusigt med lite ris eller salimrot.

Kan någon inte bara komma in till jobbet och beställa en bukett i konstruktion eller en formallinjär begravningsbukett till typ fredag nästa vecka? Ingen som behöver?

Kommentarer

 • johanna 13/03/2016 10:43am (4 år sen)

  Jag går i Linneas klass :D Men jag bloggar ju om allt råkel :)

  • Sandra Neuman 13/03/2016 11:17am (4 år sen)

   Ja jyst he, he ha ja missa! :D

   • johanna 13/03/2016 12:02pm (4 år sen)

    Får va rädd att hela utbildningen försvinner om e fortsätter såhär,riktigt stormar där nujyst.

    • Sandra Neuman 13/03/2016 12:06pm (4 år sen)

     Äschdå. He stormar mest hela tiden tycker ja, likadant va e ju när ja gick :/

     • johanna 13/03/2016 12:11pm (4 år sen)

      Vi blir utan lärare nu i slutet av Mars. Owe som slutar :S

 • Kitty 14/03/2016 4:04pm (4 år sen)

  På nåt sätt känns det som om det var jääääättelänge sedan man gick ut YA. Men det är ju faktiskt bara ett par år..
  /Kitty

Skriv en kommentar