Lagombackan sevendays header 2

Inte riktigt enligt planerna

Skrivet av Sandra Neuman 25.06.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Så här skulle det ha kunnat se ut i år också, med hela tjocka släkten samlad vid villan.

 

... Men istället blev vi drabbade av någon slags magknips-magsjuka och blev portade från villafesten i år igen (förra året var vi portade pga förkylning). Utan gravlax och utan rökt lax, försmäktar vi på denna ö. Jag erkänner, jag är bitter. Midsommaren är årets största familjefest med all den goda maten, sällskapet och lekarna. Inte blev det bättre av att vi för en gångs skull fick det mest perfekta vädret (antagligen tar det minst 15 år till nästa gång).

 

Det är sånt som händer. Som tur hade vi tillfrisknat så mycket att vi kunde vara utomhus hela dagen, syssla i trädgården och äta fabulöst grillad korv (Vi testade faktiskt också lokala skogsjö gårds ekologiska råkorv som vunnit brons i en hantverkartävling. Mycket god delikatess värd att testa!) i kvällssolen.

 

IMG 0276

IMG 0291

Så ska ni få ett smaskigt recept på något namnlöst, men som kan motsvaras vid coleslaw. Vi har nämligen odlat väldigt mycket rödbetsblad i år (sådana som man faktiskt främst odlar för bladen) och efter att plantorna blivit äldre har bladen i mitt tycke blivit sötare. Så söta att de inte längre lämpar sig att äta råa utan behöver något mer för att smaka fräscht. Det blev det här.

 

   • Rödbetsblad (det går också bra med blasten från vanlig rödbeta, men om du bara tar blasten från rödbetor som ännu växer, så lämna några blad för fortsatt utveckling av roten) hackas grovt och sätts i en skål
   • Salta och peppra 
   • Tillsätt majonnäs och turkisk yoghurt (nu hade jag egen majonnäs med basilikasmak, men om du inte har det kan du gott sätta i lite örter också)
   • Smaka av och krydda mer vid behov. Det här är ett sånt där recept där man får höfta och blanda enligt tycke och smak.

 

Sist och slutligen kunde vi konstatera att hur mycket vi än hade varit vid villan, så blev det en ganska bra midsommarafton med bara vi 4 istället. Vi siktar på bastubad, dopp och lekar nästa år istället.

Kommentarer

 • Mommo 25/06/2016 11:44pm (3 år sen)

  Du fick jo faktiskt liti gravlax! ?
  Men ja sakna er no på villan! ♡

  • Sandra Neuman 26/06/2016 9:09am (3 år sen)

   Jåå, men he va jo så liiti så e reta jo bara smaklökan he ;)

Skriv en kommentar