Lagombackan sevendays header 2

It's all about leaves

Skrivet av Sandra Neuman 28.07.2016 | 0 Kommentarer

Nu vet jag att det är många odlare som drar efter andan och tycker jag är mer än crazy när jag låter vildhallon växa så här nära köksträdgården (de har en tendens att sprida sig precis som de själva vill)... Men så är det inte heller alla odlare som är florister.

 IMG 0066Det har tagit mig flera år att hålla undan kirskålen tillräckligt mycket för att hallonen skulle kunna ta över. Men envisheten ger resultat och nu har jag en fin grön hallonslänt mot grannens.

 

Hallon är visserligen väldigt gott, men i den här odlingen är jag faktiskt mer ute efter fina blad att använda i buketter, arrangemang och dekorationer. Bären är en bonus man kan plocka i sig när man tar av bladen. Den andra bonusen är all bladmassa man tar bort för att undvika att få blad i vattnet.

Den regeln gäller alltid alla buketter och blommor man plockar in från naturen, liksom de man köper från butiken. Minsta lilla bladrest bidrar till att vattnet försämras och blommorna förstörs snabbare. Mitt råd till er är alltså att ta bort alla blad på stjälkdelen som hamnar i vatten.

Parentensen slut. Bladmassan från de här hallonbladen får fungera som täckmaterial i potatislandet. Jag borde, borde, BORDE täcka mera så nu inte alla potatisar blir gröna och oätliga. Sådana gånger önskar jag mig nästan några tusen kvadratmeter till med bara gräs enkom att täcka med.

 IMG 0065

IMG 0064

IMG 0063

 

Förutom hallonblad tar jag med mig jordgubbsblad till jobbet imorgon. Ett utmärkt komplement till somriga buketter, så får man dem riktigt vida och fina. Speaking of jordgubbar så brukar jag vara noggrann med att ta bort revorna, men nu känner jag att jag vill ha ännu lite större jordgubbsland så då passar jag på att låta arvingarna rota sig. Sorten jag har är Bounty, och den tycks vara väldigt bra på att breda ut sig.

 

Bra grönt material är A och O när man binder buketter -tycker jag iaf. Nu ser jag riktigt mycket fram mot att få ta snittblommor i händerna imorgon och trolla fram lite fina buketter inför helgen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar