Lagombackan sevendays header 2

Jul i oktober

Skrivet av Sandra Neuman 22.10.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Nina skrev om julpynt och jag kom ihåg att jag hade ett färdigskrivet inlägg i arkivet. Så när vi nu ändå är igång med julen här på sevendays så passar jag på att slänga in det i flödet.

 

Ho, ho, ho! Här kommer en florist full av julkänslor i oktober!

Du vet den där gulröda butikskedjan som alltid är först ut med att sätta fram julsakerna? Jag förstår dem, och kanske du också om du är i servicebranschen. Det är nu vi börjar prata om julen på kaffepauserna, boka in julmarknader i kalendern och se till att vi har presentpappret med julmotiv. I veckan fick vi en leverans rumsgranar och det känns nästan som att det är startskottet. Visst är det ännu höst i butiken, men bakom kulisserna doftar det redan kanel.

amaliajul2

Det som gör mig mest ivrig med julen och som definitivt sätter fart på tankeverksamheten är planeringen inför julmarknaden. Förra året spred jag julstämning i stjärnhallen hela lillajulaftonen, och jag räknar med samma program i år. Jag älskar att röra mig bland stadens befolkning, hälsa till höger och vänster, och småprata med dem som kommer i min väg. Du förstår att en julmarknad på hemmaplan är rena paradiset.

amaliajulRandom snapshots från fjolårets novemberjul.

 

Jag försöker ändå hålla mig i skinnet och inte tjuvstarta förrän vi plockar fram julen på jobbet. Då är det svårt att undvika julmusik och julkänslorna på riktigt. Högst en månad till skulle jag tro att det dröjer ännu... Men sedan! Ja då tusan blir det hej tomtegubbar och strålande jul!

 

Kommentarer

  • Nina Överholm 22/10/2016 8:37pm (4 år sen)

    Härligt! Får riktigt fiilis att stå och plantera julkorgar och binda kransar på löpande band ;) Jag ser också fram emot julen på jobbet. Blev nästan besviken då mina kollegor påminde mig om att det är allhelgona och farsdag först :D

    • Sandra Neuman 22/10/2016 8:44pm (4 år sen)

      Förra året blev det väldigt lite julplanteringar för min del när vi hade en som bara stod i källaren och spottade ur sig såna. På ett sätt miste vi lite av det roliga, så jag hoppas att vi får mer tid för sånt i år ^^ Men man får ju planera!! :D Jag screenshottar alla möjliga julinspis-bilder jag ramlar över :D

Skriv en kommentar