Lagombackan sevendays header 2

Julboost 1.0

Skrivet av lagombackansandra 13.12.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Känslan för dagen: Idag börjar vårt julstök! Ja minsann! Min bror (som förresten är egenföretagare och bland annat renoverar, bygger och snickar skafferier. Jaja, han har våtrumscertifikat och är en hejare på att kakla också. KLICK.) levererade vårt nya köksbord från Vasa. Självklart är bordet inte alls nytt, utan snarare tvärtom -gammalt, och i rangligaste slaget. Men i och med att det här bordet med själ kom in i vårt kök så blev det med ens mer julstämning. Här skulle det förstås ha varit en mysig bild på bordet, men någon sådan har jag icke haft möjligheten att fota. Dels har det inte visat sin mest fotogeniska sida ännu (mjölkburkar och skruvdragare är inte så snyggt på bild), men så har vi befunnit oss på bortaplan en ganska stor del av dagen.  Här!

 

  

 

Vid Lundagård i Purmo! Ett passligt utflyktsmål en ledig lördag före jul. Här finns så otroligt många grejer att titta på, och så många olika användningsområden för allt. Jag var alldeles matt efteråt, av alla intryck och idéer som seglade genom huvudet. De blev handlat en glasburk som jag tänkte ha snittamaryllis eller en liten julgran i, lite krokar och skyltar, och en liten ställning att sätta tex in- och utgående post i. Jag måste definitivt återvända inom kort, för att fortsätta botanisera! Den lilla butiken är som ett loppis där man eliminerat allt skräp!  

 

 

Ikväll började vi bulla upp inför julen. För några år sedan hade jag det här trevåningsfatet fullassat med äpplen, lussekatter (som skådebröd), nötter och allt vad det nu var. I år är det dags igen, och dessutom avancerar vi! Nu tänker jag att hela pysselskåpet i köket ska fyllas med julens läckerheter, bara att ta för sig. Förstås satsar vi mest på barnvänligt som både färsk- och torkad frukt och nötter. Visst kommer chokladen fram också, men fokus är på det barnvänliga. Imorgon fortsätter julboosten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar