Lagombackan sevendays header 2

Kål to be

Skrivet av Sandra Neuman 31.03.2016 | 2 Kommentarer

Jaha, var ska jag nu sätta allt det här då? Det är en första kålsådd som jag räknar med att plantera ut i slutet av maj, den ska helst planteras om två gånger innan det. Gissa hur trångt det kommer att bli när alla de här plantorna står i större krukor. Har jag riktigt tur så blir maj en varm månad och alla (då) stora fina kålplantor kan vistas i tunnelväxthuset (det som fortfarande ligger nerpackat i en låda i garaget). I annat fall får vi leva väldigt tätt inpå varandra innan de flyttar ut. Plantorna alltså.

 

För de nördiga kan jag berätta att det är Vitkål, Spetskål, Savoykål, Broccoli, Blomkål, Kålrabbi, Grönkål, Mizuna, Fänkål och NyZeeländsk spenat. 

Kommentarer

 • Kitty 31/03/2016 11:37pm (4 år sen)

  Jag har inte börjat så mina kål och salladssorter ännu, vet att jag helt enkelt inte har rum, och ljuset från en lampa räcker inte så långt... borde redan ha en till... Men så småningom börjar nog jag också, men jag tänkte så så sent att de inte behöver planteras om innan.
  :)
  /Kitty

 • Lilian Labba 03/04/2016 10:56pm (4 år sen)

  Hej.
  Grönkål planterar jag inte om utan jag sår i pluggbrätten. Funkar bra och jag tror också att
  spenaten skulle också gå bra att göra så. Däremot de andra kålsorterna skulle du nog tjäna på att plantera om. Bor i Umeå.

Skriv en kommentar