Lagombackan sevendays header 2

Längtan vet inga gränser

Skrivet av Sandra Neuman 06.03.2016 | 1 Kommentarer

Jag längtar. Jag längtar SÅ ofantligt mycket efter våren och bar mark. Och jyst idag verkar det vara riktigt besvärlig längtan jag har.

 

Jag gör allt för att skynda på i köksträdgården. Sopar bort snön från lådorna. Låter fönster ligga ovanpå för att skapa ett slags kallbänksklimat. Trampar upp gångar mellan odlingsbäddar och -lådor, bara för att det inte ska se så orört och vintrigt ut. Är jag desperat? Eller är det bara som det verkar?

 

Nu har jag äntligen bestämt mig för var tunnelväxthuset ska stå i år (nästa år kanske det står någon annanstans). Med det problemet löst så kommer nästa. Precis där tunneln ska stå finns en väldigt djupfryst jordhög som knappast går att flytta förrän det börjat tina ordentligt. Det är sånt man får leva med, men nog är det störande för den som helst skulle vilja anlägga en varmbädd precis just nu. Sonja har redan byggt sin varmbänk i växthuset och jag följer spänt med utvecklingen.

Kommentarer

  • sonja 07/03/2016 2:21pm (5 år sen)

    Skulle du bara få tag på tillräckligt med små halmbalar så går det ju att anlägga ovanpå marken. Bygg en ruta av balarna och fyll inuti.
    Är annars sååååå nöjd och glader. Nu är min uppe i 58,6 grader! Fascinerande effekt! Skitroligt bara =)

    • Sandra Neuman 07/03/2016 7:35pm (5 år sen)

      Haha, ja jag förstår att det är skitroligt! :D Småbalar är förstås ett alternativ, och det köpte jag en tur av en bekant (innan vi städade upp i garaget och skaffade en stor bal istället), så det får jag säkert tag i om jag behöver. Det är kanske bara lite behagligare klimat att jobba i i ett växthus ;)

Skriv en kommentar