Lagombackan sevendays header 2

Late night work

Skrivet av Sandra Neuman 21.01.2016 | 6 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Ikväll hade jag lite late night work att göra, men när man är hemma med småbarn flera dagar i veckan så gör det absolut ingenting att man måste stå alldeles ensam och titta på gilmore girls samtidigt som man binder en brudbukett. Absolut inte.

Men speaking of bröllop (typ överallt. Marie hade samlat ihop några länkar här). Vet ni hur himla länge det tar att binda en brudbukett?! Förstår ni vilket hantverk som ligger bakom den där knippen med blommor? Låt mig visa med tre bilder.

 

Det här är alltså de 4 steg en ynka liten ros ska genomgå innan den tillsammans med många andra kan bli en bukett. 1.Ett snitt vid halsen. 2.Järntråd in i roshuvudet. 3.En förankringstråd genom halsen och virad runt stjälken och den grövre järntråden. 4. Superkladdigt floratejp ska viras runt hela skapelsen.

 

Ja som sagt så krävs det en del blommor för att göra en bukett. Och helst också lite annat smått och gott som brudslöja och grönt. Och allt ska trådas. Det. Tar. Tid. 

 

Sen tar det inte särskilt länge att montera ihop själva buketten. Nej, det är förberedelserna och finliret som tar tid (buketten här ovanför har finliret kvar). Men så får det också ta tid, för det här är en sån viktig bukett. Det är den som kommer att finnas på bröllopsfotonen tills döden skiljer er åt.

 

Det finns någon konstig grej som det brukar pratas om, att vi florister tar mer betalt bara för att man nämner ordet "brudbukett". Så är det inte, och det bland annat det jag vill uppmärksamma nu när det är högtid för bröllopsmässor och planering inför sommarens vigslar. Den buketten är ett hantverk som vi ofta tar i händerna som ett jätteviktigt projekt och vi vill inget hellre än att du som gifter dig ska vara nöjd med den. 

 

Vad hade du i din brudbukett?

Kommentarer

 • Sofia 22/01/2016 10:10am (4 år sen)

  Man uppskattar nog sin bukett mer om man vet hur mycket jobb det ligger bakom! Jag hade en rund bukett med mörkröda rosor och murgröna runt om som också hängde ner lite. Var mycket nöjd med buketten!

  • Sandra Neuman 23/01/2016 3:07pm (4 år sen)

   Va bra att du var nöjd! :D Det är såna härliga kontraster med rött och grönt mot en vit klänning! :)

 • Sara 22/01/2016 10:25am (4 år sen)

  Det enda jag kan namnet på ur min bukett är rosor ;) men här finns en bild: kanske du kan urskilja: http://saralene.blogg.se/2015/july/var-bollopsdag.html Det var någon blomma som liknade rosor också, plus lite annat. Min bukett blev inte riktigt så som jag hade "beställt" och minns att jag tyvärr inte fick så bra betjäning där jag köpte den. Men sist och slutligen blev jag ändå supernöjd med buketten (fastän den såg annorlunda ut än i mina visioner) och är fortfarande nöjd med den idag :) och det är ju tur :) Jag hade ingen aning om att man måste göra en såndär procedur med varje blomma som ska i buketten. Förstår att det är ett stort jobb!

  • Sandra Neuman 23/01/2016 3:12pm (4 år sen)

   Det är därför det är så farligt med brudar som har tydliga visioner om hur buketten ska se ut, för det går nästan aldrig att kopiera en färdig bukett :/ Men din var ju riktigt fin ju!! Åtminstone prärieklocka (den vita som liknar rosor), sen är det lite svårt att se vad det blå är. Det kan vara gentiana eller något sånt. Din bukett ser ut att ha naturliga stjälkar, så då kanske den inte är bunden på det här sättet.

 • Malena 22/01/2016 8:14pm (4 år sen)

  Jag hade ljusrosa rannunkel. Ingen aning om det stavas så :)

  • Sandra Neuman 23/01/2016 3:12pm (4 år sen)

   Aaah, vilken dröm! :D

 • gift 7 år 23/01/2016 11:35pm (4 år sen)

  Jag hade vita kallor och röda rosor. Jag var jättenöjd med min bukett. Men jag höll nästan på att glömma den i bilen innan vigseln... :D

  • Sandra Neuman 24/01/2016 10:57pm (4 år sen)

   Oj nej! Man får nog hålla i ordentligt så man vet var man har den ;D

 • Nina 24/01/2016 12:20pm (4 år sen)

  Jag hade rosor och luktärter i min brudbukett :)

  • Sandra Neuman 24/01/2016 10:58pm (4 år sen)

   Låter grannt! :)

 • Sara 26/01/2016 8:58pm (4 år sen)

  Jag hade vita kvistrosor, borstnejlika, limefrukter och paphiopedilum. Samt nån slingrig grej som jag inte minns namnet på. Buketten var så sjukt vacker och precis som jag hade föreställt mig. Min dåvarande kollega på sunds band den. :)

  • Sandra Neuman 26/01/2016 11:09pm (4 år sen)

   Låter fantastiskt!! Floristerna på sunds är ju nog sjukt duktiga på binderi! :)

Skriv en kommentar