Lagombackan sevendays header 2

Linns back to basics

Skrivet av Sandra Neuman 10.12.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag ska passa på att härma Junglinn lite och köra intervju med mig själv. Mycket eftersom jag börjar vara lite söndagssömning... men också för att imorgon måndag när jag tänker mig att jag ska publicera det här, så jobbar jag på dagen och på kvällen är det dagis-julfest.

 

Hej, vilket är ditt fullständiga namn?

Sandra Terese Emilie Neuman. Det är inga släktnamn alls utan bara de namn som mina föräldrar tyckte lät fina tillsammans. Vi tänkte likadant när vi döpte våra barn, att de skulle låta fina tillsammans, men vi grävde faktiskt lite i släktboken för att hitta inspiration. Tar man första bokstaven ur alla mina namn blir det STEN. Det är vad jag brukar få heta för mina bröder. Sten.

 

Hur gammal är du?

31. Och hur det gick till vet jag inte alls. Men jag håller med Linn på den punkten, att det är en ganska skön ålder att befinna sig i. Man är ordentligt vuxen, men ändå kan man känna sig ung. Värsta ålderskrisen får jag när jag har praktikanter som precis fått körkort eller när niorna kommer på prao och jag kan konstatera att det är femton år sedan jag gick i nian.

 

Bor du ensam eller med någon annan?

Förutom jag, min man och våra barn Leon och Milea bor det en mängd kreatur i vårt hus. Vi har fyra katter, fyra hönor, en tupp och vem vet hur många spindlar!

 

 

IMG 9383Enligt Leon 5 år är jag både kort och skriker mycket.

 

Hur lång är du?

169 eller 170, det verkar bero på tillfället det där hur lång jag är. Hela min barndom har jag varit längst av alla flickor på min årskurs, tills jag plötsligt slutade växa i sexan. Numera är jag inte alls särskilt lång, och faktiskt bland de kortare bland mina släktingar.

 

Vad spenderar du mest pengar på?

Mat och grönväxter skulle jag tro. Allra mest det första förstås. Vad jag iallafall inte sätter några slantar på är mina egna kläder. Bara när jag verkligen är i behov av nya plagg sätter jag ett par timmar på det.

 

Hur många syskon har du?

Två yngre bröder, Filip och Jonatan. De är några av de jag helst spenderar tid med när jag får välja fritt och vi har alltid roligt tillsammans.

 

Favoritfärg?

Jag kan inte säga annat än grönt! Om det då beror på att det är växternas färg eller om jag bara annars dras till den färgen. Jag skulle bra kunna tänka mig att ha alla rum i grönt, men någonstans måste en ju hejda sig för att inte verka alltför galen (därför är bara hela vindsvåningen och köket grönt).

 

Vad gör du varje dag?

Dricker kaffe, kramar barnen och berättar hur mycket jag älskar dem. Jag skulle också kunna svara att jag ligger på soffan. Min kropp kräver "gubbvilor" nu som då. När jag kommer hem efter en arbetsdag måste jag lägga mig ner en stund. På kvällen måste jag igen ligga ner för att ladda om kroppen. Egentligen borde jag kanske skaffa mig det där gym-kortet för att stärka min kropp lite...

 

Vilken är din favoritmat?

Svår!! Får man säga julmat och midsommarmat? Jag älskar bufféer där det går att välja bort pastan, potatisen och brödet och bara ta det där allra godaste. Men så älskar jag också soppor av olika slag. Speciellt de där riktigt matiga laxsopporna med mycket grädde i.

 

Vem litar du på?

Jag förlitar mig på alla runtom mig. Det är nödvändigt för att inte behöva gå runt och oroa sig i onödan. Jag litar på att var och en sköter sitt. Men måste jag välja en människa så litar jag allra mest på mamma, förstås. Är det inte mamma som alltid vet allt?

 

Vad har du alltid i kylen?

Majonnäs och ketchup. Det är enda sättet att få min son att äta maten vi serverar om han får sätta majonnäs och ketchup på. Kinkigare barn får man väl leta efter!

 

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Alltså, inget av det passar in på mig. Jag är kvällstrött och somnar på soffan men kan också ligga vaken hur länge som helst... så kan jag sova hur länge som helst på morgonen, men om jag bara kommer mig upp ur sängen så kan jag fast ta ett möte med banken direkt!

 

Varför bloggar just du?

Det fanns en tid (högstadiet) när jag varje kväll satt vid mitt blå skrivbord och skrev brev. Sedan kom lunarstorm (2001) med sin dagboksfunktion och extrem communityn efter det (2004)... därifrån har det bara rullat på. Jag tycker helt enkelt om att skriva, och att skriva för andra är lite roligare än att bara skriva för sig själv tycker jag. (Det var jag som var Yona!)

Kommentarer

 • Alexandra Grahn 10/12/2018 4:49pm (2 år sen)

  Kul att ditt namn blir STEN :D

  • Sandra Neuman 11/12/2018 11:01am (2 år sen)

   Superkul tycker mina bröder 29 och 27 år ????

 • Mommo 11/12/2018 10:28pm (2 år sen)

  <3

Skriv en kommentar