Lagombackan sevendays header 2

Maxa allt!

Skrivet av Sandra Neuman 26.04.2020 | 1 Kommentarer

På kvällarna när jag mårar åpå ute i garaget med mina blommor och beställningar lyssnar jag på en del poddar. Det blir Ted och Kaj, lägsta domstolen, krimpoddar, Skäringer & Mannheimer, Norrena & Frantz, holy crap podcast, astropodden och så vidare. Egentligen är det bara utbudet och humöret som bestämmer vad det blir.

Påskavsnittet av Norrena & Frantz är det jag tänkte sikta mina bokstäver mot nu. Vi hade en fantastisk tur med att hemmasittar-tiden inföll just nu under finaste vårmånaderna, tänk om det hade varit oktober när man redan har lite low flow. Nej huvva. Dessvärre är det istället många högtidsdagar och firande som drabbas. Påsk, valborg, skolavslutning, midsommar och allt där emellan när man ofta vill samlas och ha det trevligt. Jag sörjer mest att årets påskstifado uteblev men det hoppas jag att blir kompenserat med midsommarstifado eller något liknande istället.

Nog om stifado. I avsnittet diskuterades en del hur man ska hålla sina sociala kontakter trots omständigheterna och att MAXA det som maxas går. Har man ett barn som har födelsedag nu när det inte är riktigt läge för ett kalas får man göra det bästa av dagen. Skåla med äppeljuice i champagneglasen, gör hotellfrukost och baka världens tårta med sjutton våningar. Minsta lilla ursäkt för att lyxa till en dag per vecka är fullt tillåtet skulle jag säga.

kaninkalas

Förra veckan hade vår kanin födelsedag så därför bakade vi en morotskaka och bjöd hit barnens mommo på kalas. En så enkel grej gav oss något att se fram emot och morotskaka till kaffet i flera dagar framåt. Det är en ren överlevnadsstrategi att sätta guldkanten på vardagen nu. Inför valborg har vi inte planerat något alls, men vi kanske gör varsin partyhatt av hama-pärlor och har grillfest för oss fyra i hushållet. 

Bara maxa skiten ur den här koronatiden nu!

Kommentarer

  • Julia 27/04/2020 1:25am (5 månader sen)

    åh vad härligt! ÄLSKAR att maxa ut allting och att fira allt som sig bör! Firar min hunds födelsedag varje år och beställer hem tårta. Tycker det är desto roligare att fira udda och annorlunda bemärkelsedagar :)

Skriv en kommentar