Lagombackan sevendays header 2

Mina do and don'ts för nästa år

Skrivet av Sandra Neuman 13.08.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Det här var inte alls mitt år när det kommer till trädgård och odling. Jag tycker till och med synd om köksträdgården som inte får bidra särskilt mycket till att mätta våra magar. Inga morötter, väldigt få rödbetor, inte minsta lilla zucchini, ingen spenat och skralt med grönkål. Allt sånt som vi tycker om saknar vi i år. Däremot har vi mycket lök, vitlök och bondbönor... och övervuxen sallat.

 

gronsakernaHär var det visserligen inte så övervuxet ännu jämför med vad det är nu.

 

Men jag kan inte låta bli att drömma mig framåt. Nu vet jag hur mycket jag saknar en riktigt färsk morot att knapra på och hur bra den där zucchinin egentligen är att ha. Så fastän jag hamnar att köpa för att frysa in så är jag glad åt att jag vet vad jag måste odla nästa år.

 

Jag ska inte odla: kål, blomkål, broccoli, kålrot, mer sallat än vad vi orkar äta.

Men däremot ska jag odla: fänkål, morot, rödbeta, lök, vitlök, ärtor, bönor, grönkål, kålrabbi, potatis, bondbönor, dill, persilja, purjolök, zucchini, spenat, palsternacka.

 

bloggbildFörra året hade jag förstått att så morötter och massor av bönor

Bara sådant vi använder oss av. Så ska jag istället satsa på att utvidga jordgubbslandet och hallonodlingen. Vi har väldigt bra jordgubbsplantor i år som det kommer massa massa fina jordgubbar på, så nu tar jag arvingar av dem och förstorar.

Kommentarer

  • Nina Överholm 13/08/2017 8:47pm (3 år sen)

    Det kan vara bra att sakna också. Bra att ha det uppskrivet till nästa år :) Jag längtar också efter att ha morötter i landet, och tänkte senast idag att jag måste komma ihåg att bara så lite sallat i gången. Jag sådde faktiskt spenat idag, och lite dill, rucola och sallat.

Skriv en kommentar