Lagombackan sevendays header 2

Mina nya växter

Skrivet av Sandra Neuman 03.01.2019 | 2 Kommentarer

Idag överraskade jag mig själv med att inte alls ha lust att sitta hemma på min lediga dag. När jag satt och drack mitt morgonkaffe framför nyhetsmorgon skrollade jag samtidigt genom min gröna instagramfeed. Ivern blev stor och jag bestämde mig hastigt för en tur till Jakobstad för att "titta på allt det gröna vid trädgårdscentret".

Det händer inte alltför ofta att jag köper flera grönväxter på samma gång, men nu hade jag svårt att bara välja en kruka att ta hem.

 

IMG 0145

Den första jag fick ögonen på var den här bladkaktusen. Epiphyllum anguliger, flikig bladkaktus eller fiskbenskaktus. En trendig växt som jag spanat in på flera gröna instagramkonton.

 

IMG 0143

 

Sedan fastnade mina ögon på en växt som jag aldrig tidigare sett. Växtsättet liknar väldigt mycket gullrankan men för mig såg bladen obekanta ut. Som tur fanns växtkunniga Lotta i närheten som kunde kolla upp växtens namn. Visst är det en gullranka! Epipremnum pinnatum "marble planet" (Devils ivy på engelska).

 

IMG 0146

Kalanchoer är en favoritgrupp av växter, så en sån behövde jag förstås också förära mitt hem med. Vad den här har för fullständigt namn kan jag inte svara på för tillfället. Men jag uppdaterar när jag vet.

 

IMG 0144

Det fanns så många häftiga sansevieria att jag hade svårt att välja bara en. Men jag vet ju var de finns om jag känner att jag behöver fler än den här ena. Den som hade turen med sig var den här ljust, ljust gröna bajonettliljan ("svärmorstunga", Sansevieria trifasciata 'moonshine'

 

I helgen ska jag sätta upp de nya hyllorna i fönstren, så har jag någonstans att ställa alla växter också. Besväret med de hyllorna kommer det historien om då.

Kommentarer

 • Susanna 04/01/2019 12:57pm (2 år sen)

  Haha, så påråkat. Den där gullrankan kunde inte heller jag motstå ????. Det blev så tomt här efter jul.

  • Sandra Neuman 04/01/2019 3:41pm (2 år sen)

   Den var ju så iögonfallande! ^^

 • déa 04/01/2019 1:05pm (2 år sen)

  åh vilka fina! hoppas de ska trivas hemma hos dig

  • Sandra Neuman 04/01/2019 3:43pm (2 år sen)

   Visst är de fantastiska!!! och jag tror nog att de kommer att trivas finfint :)

Skriv en kommentar