Mitt hem, min borg

tisdag 2 januari 2018 - 12:30 | 1 Kommentarer

Det har varit en så pass omvälvande dagar för mig personligen (och då pratar jag inte bara om hur tungt det var att ta sparken till eftermiddagskaffet igår) så får inte riktigt till någon riktig text. Istället tänkte jag helt enkelt bara köra stenhårt på årets första sevendayslista om mitt hem.

 

Så här bor jag:

Jag och min familj bor i ett hus byggt 1864. Här är det vårt hem vår borg som gäller och vi har för det mesta lagom råddigt i diverse hörn av hemmet (speciellt diskbänken lyckas vi aldrig hålla tom). Vårt hus är skitdåligt planerat och jag skulle inget hellre än att riva ut alla väggar och göra planlösningen själv. Då skulle jag satsa på en mer öppen planlösning på nedre våningen och våra sociala utrymmen, och mer anpassade utrymmen på vinden.

 

kallbackan

 

Det bästa med mitt hem: 
Känslan i ett gammalt hus är en helt annan än i ett nybyggt. När vi första gången kom in i det här huset på visningen så kändes det glatt i hela kroppen och jag tror att både jag och Daniel sa att vi ville bo här.


Här har jag bott tidigare i mitt liv:
Jag har inte bott i särskilt många städer, men ett flertal hem.
Innan jag flyttade hemifrån hann jag bo i det hus som jag ser som barndomshemmet, en lägenhet och sedan i ett gammalt hus med megastort kök. 

När jag flyttade hemifrån 2006 bodde vi en tid i en pikuliten etta på Brändö i Vasa innan jag skaffade en egen etta på övre våningen i ett trähus på Hedbergsvägen i Vikinga. Efter det hann vi med idrottsgatan i Vikinga innan vi flyttade tvärs över stan till en lägenhet på Kungsvägen i Roparnäs. Av alla ställen i Vasa så har jag bäst feelis från trähusettan i Vikinga.

Vid årsskiftet 09-10 övergav vi Vasa och flyttade hem till Nykarleby. Då bodde vi i lägenheten bredvid min mommo och moffa på Staketgatan innan vi köpte hus. Cirkeln är sluten och vi kan konstatera att det är här vi ska bo och bli gamla.

 

kungsvagskokKungsvägen, Vasa

vardagsrum MediumStaketgatan, Nykarleby

 

Mitt drömhem:
Skulle jag få möblera om planlösningen lite i det här huset så är det här mitt drömhem. Jag gillar framför allt att det är så nära till allt härifrån och att det tar 5 minuter för mig att GÅ till jobbet. Att det är uppförsbacke när jag ska hem igen gör att det kanske tar lite mer än 5 minuter.


Så här skulle jag beskriva min inredningsstil:
More is more kanske. Jag trivs inte alls när det finns väggar som är tomma och kalla. Jag gillar inslag av tyger i form av gardiner, mattor och kuddar och framför allt är det jättejättetråkigt om jag inte får ha grönväxter i fönstren.

 

JPEG bild F3C48F7855FC 2


En plats jag ännu vill bo på:
Jag vill inte bo någon annanstans än här, men som alternativ så önskar jag att jag hade en egen liten stuga vid villan. Vi är många som vill vistas i Kalapää på sommaren och snart kommer vi inte att rymmas att sova på vinden längre.


Lägenhet eller hus:
Vi har testat på lägenhet, och jag är INTE en lägenhetsmänniska. Jag behöver kunna gå ut på egen gård och bara njuta av att inte behöva gå någonstans. Här räcker det med att jag går ut på trappan så kan jag blicka ut över mina rabatter.


Sambo eller ensamboende:
Jag har faktiskt aldrig bott ensam fastän jag har hyrt en egen etta i Vasa. Vi varierade oss bara vems lägenhet vi bodde i för veckan men det orkade vi inte med särskilt länge innan vi bytte två små lägenheter mot en större.

 

JPEG bild F3C48F7855FC 3Hedbergsvägen, Vikinga


Då flyttade jag hemifrån:
Hösten 2006 efter att jag tagit studenten och inte sökt in till en endaste skola. Mitt enda alternativ då var att flytta in till min pojkvän Daniel i Vasa och hoppas på att få ta ett mellanår på en kreativ linje på FKF.

 

En person med ett vackert hem:
Nina! Eller Ninas fd hem iallfall, och jag slår vad om att både mellanhuset och det kommande huset är precis lika fina hem. Liksom Anna. Och så har min moster Ninna ett varmt och mysigt hem som jag tycker mycket om.

Taggar:

Kategorier:

° Veckans lista

1

Kommentarer

  • Kitty

    07.01.2018 22:51 (11 månader sen)

    Va roligt inlägg! :)
    Gillar erat hem. Det är så mycket personlighet i huset och inredningen!
    /Kitty


Skriv kommentar