Lagombackan sevendays header 2

Mys för fönstertittare

Skrivet av Sandra Neuman 22.10.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Vi sköter en av grannens chihuahua just nu, så det blir en och annan kort promenad på kvällarna. Egentligen har jag inte så jättemycket emot det, för jag älskar att se hur mysigt det ser ut när folk har lamporna tända i fönstren. Det låter som att jag är värsta creepiga stalkern som tittar in i folks fönster, men jag lovar att jag hålls på vägen och inte kommer med näsan på fönstret.

Men så slog det mig när jag kom gåendes längs vår grusgata och tittade in genom våra egna fönster, att vi också hade det riktigt mysigt. Smutsiga fönster, javisst, men om man bortser från det så kunde jag ha stått och tittat in hur länge som helst.

 

JPEG image 56AD6D6CF227 3

JPEG image 56AD6D6CF227 2

 

Våra fönster är ganska lågt ner, så det syns jättejättebra in. Vi har vant oss med att folk tittar in, det får man räkna med när man inte har persienner eller stänger in sig med tjocka gardiner. Nackdelen med det är i sin tur att förbipasserande kan se precis hur råddigt vi alltid har det i köket, och att vi sällan städar av bordet direkt efter en måltid. Missförstå mig inte. Vi lider inte av att det syns hur avslappnad livsstil vi har. Vi bara konstaterar att det syns bra in.

Härom kvällen sa jag åt min man också att det är märkligt hur man vänjer sig. När vi för inte alltför länge sedan bytte alla våra lampor till LED så kändes de grönaktiga och kalla i skenet (trots att de var av varmare sort) jämfört med glödlamporna. Nu känns det som att glödlamporna har ett alltför varmt och nästan rött sken om sig. Man vänjer sig fort, och så blir också LED-lamporna bättre med tiden.

Men på tal om LED-lampor. Vilken tillverkare föredrar ni? Vi har tyckt att IKEA har riktigt bra sken på sina lampor, men också rainbow och biltema har sådana som vi tyckt har varit bra. Däremot rekommenderar vi inte alls att man beställer LED-lampor från china, de går fort sönder och har ett fult sken.

 

JPEG image 56AD6D6CF227 1

 

Som den skarpsynte ser så behöver vi få renoverat fönstren till våren. Vi behöver till och med kitta om. Men nu handlade ju inte det här om att vi är i behov av att rusta upp fasaden, utan snarare att vi har det så otroligt mysigt i vårt hem! Välkommen att titta in när ni passerar bara! Nu ska jag tända ljus så det ser ännu mysigare ut.

Kommentarer

 • Nina Överholm 22/10/2016 9:28pm (4 år sen)

  J beställde led-lampor från Kina sist som skulle vara "varmvita", men de lyser riktigt fult blåvitt jämfört med alla andra lampor. Så det var ingen höjdare.
  Det ser nog jättemysigt ut hos er. Jag tycker det skulle kännas obekvämt att vara sådär nära vägen. Å andra sidan så ser man nog in hos oss också från vägen och det bryr jag mig inte desto mer om. Så det är väl en vanesak.

  • Sandra Neuman 22/10/2016 11:03pm (4 år sen)

   Det är definitivt skillnad på lampor och lampor! Jag tycker de mindre lyckade ofta ger ett mer grönt ljus och det stör mig riktigt mycket.
   När vi flyttade hit fanns det spjälgardiner i alla fönster i vardagsrummet, men efter en tid tog vi bort dem för att det kändes så instängt (och så syntes ju inte våra fina fönster!).

Skriv en kommentar