Lagombackan sevendays header 2

När det äntligen lossnar

Skrivet av Sandra Neuman 21.05.2016 | 1 Kommentarer

När Finland spelade sig vidare till VM-final i ishockey, och många av er satt och hurrade i tv-soffan. Gissa vad vi gjorde då?!

 

image7

Ja så här ser jag ut när jag cyklar hem från jobbet. Hjälm på huvudet, koncentrerad och tydligen med glasögonen på sned. Eller om det är jag som är sned. Ungefär samtidigt som jag cyklade in på gården försvann solen bakom tunga moln, och det började blåsa kraftigt. Jag som hade tänkt viga hela kvällen till nyttigt trädgårdsarbete.

Efter kaffe med min bror Filip struntade vi i den pågående hockeymatchen och trotsade ändå vädret. Vi har ungefär en miljon projekt, men ett av de viktigare är den större sandlådan som barnen är i behov av.

 

image9

image10

image11

 

Och så länge Daniel grävde där sandlådan ska vara (och badade barnen) så hann jag med en hel del.

  • Plantera mynta (grönmynta, ananasmynta, ingefärsmynta och jordgubbsmynta) i betongringen.
  • Plantera ner de övriga örterna (oregano, timjan, rosmarin och koriander).
  • Och fylla på gräsklipp i jordgubbslådorna.

 

Imorgon är jag ensam hemma ganska länge, så då ska jag bland annat plantera mina 60 jordgubbsplantor (bounty), förhoppningsvis så lite mera, och plantera ner diverse plantor som ligger utspridda överallt.

 

image12

Jag skulle nästan vilja påstå att det är den mest intensiva perioden på säsongen nu, och vi behöver då verkligen inte vara rädda att gå sysslolösa. Men det leder i sin tur till att det ser väldigt råddigt ut på gården just nu. Inget växer i lådorna, gångarna är det fortfarande gräs i och högar med torra kvistar ligger fortfarande och väntar på att bli hackade. Men ni ska få se om några veckor, då är det andra tider i köksträdgården!

 

Sandra, med mycket jordiga fötter.

Kommentarer

  • Kitty 23/05/2016 12:31am (4 år sen)

    Det är så tråkigt innan grönsakerna börjar visa sig.
    Det är faktist intensivt nu. Både hemma och på jobbet. Men sedan när det intensiva jobbet hemma är över så är det bara att njuta och invänta skörd!
    /Kitty :)

Skriv en kommentar