Lagombackan sevendays header 2

När jag fick återuppleva känslan från dåtid

Skrivet av Sandra Neuman 05.06.2016 | 2 Kommentarer

När jag sitter där på odlingslådans kant och rensar lite ogräs, fyller på täckmaterial eller vad jag nu kan göra, så går tiden så himla snabbt. Ett, tu, tre så har det gått flera timmar och jag har glömt att äta kvällsmat. Det är väldigt terapeutiskt att ha trädgård, försvinna in i något slags zen där inget annat än de små grönsaksplantorna existerar tillsammans med mej och flugsnapparens sång.

 

Ogräs är harmoniskt att rensa oavsett var det växer

Igår hade jag ett sånt moment när jag fick gjort mer än vad jag hade tänkt. Vi kom hem från ett studentkalas ungefär halv 7, barnen ville uppenbarligen fortsätta vara ute så vi gick bara in och bytte kläder. Lite senare skickade jag in de andra för att äta kvällsgröt, "ja komber no snart jag å", sa jag. Men klockan var nog mycket mer än "snart" när jag ansåg mig vara färdig för dagen. Då värkte det i ryggen och händerna var torra.

Kålmalen och dess larver har anlänt, så jag är bara tacksam över flowet så jag fick lagt fiberduk på odlingslådorna. För två år sedan hade jag byggt ett litet skelett av grenar att hänga fiberduken på. Vår yngre katt Nelson är snabb att gå och lägga sig på fiberduken oavsett om det finns kålplantor eller inte där under.

2014 när de här plantorna gav hur mycket skörd som helst.

Stor skörd i flera bemärkelser.

 

Det växte så bra och kom så stor skörd av grönkål, att vi har klarat oss hittills på det vi satte i frysen då. I år har jag drivit upp plantor för att fylla på lagret med grönkål, göra grönkålschips och soppor. Men i år blev det en annan lösning för att få fiberduken att hållas över odlingarna, en enklare lösning.

 

2016. Ännu är grönkålen ganska liten, men desto godare tycker kållarven att de är.

I år köpte vi oss en bultsax och fick äntligen användning av kamstålet som legat ihoprullat här i något hörn i några år (eller kanske bara ett, jag minns inte riktigt). Det är enkelt att knipsa av lagom långa bitar och bara böja över i båda ändarna av lådan. Det svåra är att fästa fiberduken som lätt flyger av annars. Jag hade tur som tidigare hade skruvat ihop en lös ram högst upp på odlingslådan, så nu slapp jag enkelt undan och kunde stoppa in fiberduken under den.

Grinden till hönsens hage behövde byggas.

 

Så länge jag jobbade hårt mot kålmalarna och deras larver, så jobbade hönsen hårt på att njuta av kvällssolen, småkrypen och kirskålsdjungeln.

 

Hildegard är så himla graciös ibland

 

Det blev en lång kväll i köksträdgården. En lång kväll när jag fick väldigt mycket gjort och som gjorde att jag fick lugn och ro i själen efter den här hektiska perioden på jobbet. Sena kvällar i trädgården är det jag saknar mest från före-barnen-tiden. Men jag älskar att gräsmatta har fått föräras med små barnafötter.

 

Tack och gonatt for now. Howdy!

 

Kommentarer

 • Kitty 07/06/2016 7:46am (4 år sen)

  Jag beställde bågar av gubben idag, så få sen om jag får några fiberdukstunnlar innan torsdag när det är utlovat 3 grader, 12 sekundmeter och mycket regn! Vill ju int att alla småplantor eller frilandsgugkorna i tunnan ska frysa eller blås sönder...

  Vilka härliga hönsbilder. Sommarfeelis på landet!
  /Kitty

 • Milla 09/06/2016 10:26am (4 år sen)

  Jo just sena kvällar ute i trädgården kan jag också sakna. Och sena promenader och cykelturer när de flesta andra gått in för kvällen och det är lugnt och stilla...

  • Sandra Neuman 09/06/2016 4:30pm (4 år sen)

   Det är väl så det ska vara under småbarnsåren. Tänk sedan när de blir lite äldre så kan de börja vara med i kvällssolen och på cykelturerna ;) Annars får man ringa in en barnvakt så man själv slipper ut och andas.

Skriv en kommentar