Lagombackan sevendays header 2

November ur arkivet

Skrivet av Sandra Neuman 18.11.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Vet ni hur många år av bloggande jag har i min ryggsäck? Tretton. Jag vet året exakt, 2006, i och med att det var då bloggen.fi startade, jag flyttade hemifrån och startade en blogg där. På tretton år hinner man blogga ganska mycket om man är lika skrivsugen som jag är. 
En annan som har bloggat typ alltid är Maria som skriver på bloggen tidstjuven. Nyligen skrev Maria en text med tillbakablickar på ett speciellt datum i november, nu tänkte jag också titta lite vad som finns i mitt november-arkiv från förr om åren.

2018 den 16 november reflekterade jag över hur samma snittblommor kan användas till olika ändamål medan jag den 18:nde hade vitlöksblast som spirade i köksträdgården.
Alla inlägg från november 2018 (mycket läsvärt där!) hittar du via den här länken.

juligbukettsandra neuman vitloksblast

 

Aha! Det var i början av november 2017 som vi tapetserade väggarna i hallen när det var så omysigt att barnen inte ville gå ensam från köket till vardagsrummet. Vi funderade också på att sätta "jordgubbe" i köket men så ballade vi ur och valde en ljust grön tapet istället. En annan dag skrev jag en text om amaryllislökar, och på tal om det har jag min amaryllislök i blöt för tillfället och borde sätta den i jord ännu ikväll.

Det finns också lite annat att läsa, bland annat om floristbranchens me too-tagg "taggarna utåt". Läs allt från november 2017 här!

sandra neuman borastapetsandra neuman amaryllislok

 

Ett till år bakåt hamnar vi på 2016 när mina barn ännu var ganska små. I november skrev jag om hur tungt det var att ha trotsiga småbarn och att min energinivå var väldigt i obalans. Väldigt klokt av mig måste jag ändå säga, att jag fattade att avboka de program jag kunde för att orka med det jag behövde orka med. Klok kvinna already back then!

Jag bjuder dig också på en bildparad av adventsljusstakar från tidigare år och en av mina första youtubefilmer om när jag fixade 2016-års ljusstake!

En helg gick jag på tre föreläsningar och träffade Olof Röhlander som pratade om att njuta av livet och ändå få saker gjorda. Sara Bäckmo berättade om att odla året runt medan Sara Jungersten och Lotta Svenskberg pratade om skrivande när Sevendays ordnade en inspirationsdag. Ja så flyttade Tarratass hem till oss också.

Resten av inläggen från november 2016 hittar du här.

adventsljusstake naturmaterial floristgaragettassin kattungesara jungersten sevendays

 

För fyra år sedan hade vi mycket snö den här tiden i november, och oj så små barn vi hade här i huset då också! Men bara ett par veckor tidigare hade jag anlagt lite nya odlingsbäddar i köksträdgården. Titta in och se hur annorlunda det såg ut här då!

Och julmyset började förstås krypa fram!! Det och mycket mer hittar ni från 2015.

julmysigt amaryllisnovembertradgard

Jaha, det var de åren jag hade tillgängliga här på sevendays. Det är ganska mycket att läsa bara det här, så fastän jag har massor med blogginlägg sparade i någon fil någonstans i något moln så tror jag att vi stannar här. För den här gången.

Kommentarer

  • Christina 20/11/2019 8:53pm (9 månader sen)

    När man ser bilden från er skrivkurs så inser man hur många bloggare som cirkulerat på Sevendays sen start. :)

    • Sandra Neuman 25/11/2019 10:05am (8 månader sen)

      Precis det samma tänkte jag när jag såg bilden :D

Skriv en kommentar