Lagombackan sevendays header 2

Nu SKA jag lyckas!

Skrivet av lagombackansandra 16.04.2015 | 3 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Många gånger har jag försökt starta upp en kompost, men lika många gånger har det slutat med att intresset slocknat eller projektet misslyckats. Men i år har jag bestämt mig för att det SKA gå.

För att luckas måste man ha kunskap, och jag har svårt att läsa in mig på ett ämne på egen hand, och det trots att det är intressant. Tur för mig att Sunds trädgård ordnade komposteringskurs nu ikväll, så fick jag infon levererad precis så som jag vill ha det. Nu vet jag precis hur jag ska göra för att lyckas! Bara en sån sak gör en trädgårdsentusiast varm i hjärtat.


Kommentarer

 • mariaheikkila 17/04/2015 9:44pm (6 år sen)

  Nästa gang ja gar ut ska ja fota vår kompost.. Tär ere nog nan som INT har fatta hu man ska gör!! Du kan få kom å reid åpp :'D

 • När livet är som mest 20/04/2015 2:25pm (6 år sen)

  Kanske du vill dokumentera och sätta hit hur ni gör? Själv skulle jag vilja ha egen kompost men är inte alls insatt i hur göra.☺️

 • Charlotta 22/04/2015 7:27am (6 år sen)

  Komposterar ni allt, dvs. även animaliskt avfall? För då förstår jag att man måste göra "på rätt sätt" för att inte locka till sig ohyra :)
  Annars har jag svårt att förstå varför folk tycker det är så svårt med kompost. Vi har en liten en i ett hörn av trädgården, och dit åker under sommarmånaderna allt trädgårdsavfall och allt grönsaksavfall från köket (även typ kaffesump och äggskal). Komposten fylls upp till kanten flera gånger under säsongen, men den sjunker hela tiden ihop så det ryms mera!

  Sen gör vi absolut ingenting annat än vattnar lite (den står mitt i solen så det blir lätt för torrt). Nu tittade jag i komposten för första gången i år och visst är den full med mer eller mindre nerbruten mylla! Bara att gräva ur och göra plats för nytt!

  Jag har liksom alltid tänkt att kompostera är något av det enklaste som finns; bara att slänga saker i en stor hög eller låda eller vad man nu har och så blir det helt automagiskt till jord med minimal insats. Så vad är det som folk misslyckas med när "alla" tycker det är så svårt? Något vi gör fel och inte ens är medvetna om? Hehe.

  • iminsagarden 22/04/2015 7:38am (6 år sen)

   Vi komposterar inte allt ännu, men tänkte skaffa en bokashi för att minska på avfallet i soptunnan (det blir ändå mycket med två blöjbarn). Jag tror mitt största problem har varit att jag fått in nässlor i komposten. :)

Skriv en kommentar