Lagombackan sevendays header 2

Nypotatis till midsommar!

Skrivet av Sandra Neuman 20.06.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Varje år inför midsommar så finns det en fråga som vi alla frågar oss
-Blir det någon nypotatis?

Jag (och 11 andra av 26 släktingar) är inte särskilt brydd i nypotatisen bland alla andra godsaker som brukar serveras, men ändå finns den där och regeln är den att "vill man ha nypotatis så får man själv ta med". För säkerhets skull tar vi med ett par potäter när vi inte vet hur barnen tänker just den dagen.

 

JPEG bild 2F1700DA10AD 2JPEG bild 1B023459218C 1

Nu hade jag ju nog tänkt köpa de där några potatisarna, men tydligen hade jag satt tillräckligt mycket jord undertill när jag skulle rota sättpotatisen så att det fanns utrymme att växa ut nypotatis.

Det BLIR nypotatis till midsommar! Egenodlad sådan också! 

 

Detta har hänt:

I slutet av april satte jag ner potatisarna på en decimeter tjock jordbädd i en plastkorg. Korgen har stått i växthuset ganska länge innan jag tog ut den för att plantera potatisarna på riktigt. Nix, det blev inte av så den har stått utomhus kanske en månad och bildat potatisar i smyg.

Nu ikväll kom jag mig äntligen för att slänga ner sättpotatisen i en dubbel pallkrage (som färdigt hade jord till halva) och täcka med jord. Förhoppningsvis rotar de sig på nytt och fortsätter producera potatis.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar