Lagombackan sevendays header 2

Och mina pengar då?

Skrivet av Sandra Neuman 06.02.2018 | 1 Kommentarer

Hanna här på sevendays funderade över pengar och vart de egentligen tar vägen. Det brukar jag också fundera över, men så vet jag på samma gång att vi sätter väldigt många slantar på den mat vi äter. I det stora hela är det räkningarna och maten som slukar våra löner i det här hushållet.

JPEG bild A977D1E49CDC 1

 

För att ta reda på den bittra sanningen håller vi faktiskt för tillfället på att kartlägga hur mycket vi lägger på matvaror. Vi är till och med så specifika att vi räknar antalet kattmatsburkar, liter mjölk och hur många hinkar turkisk yoghurt vi tar hem. Vi tar inte för en specifk månad utan räknar nu under den här löneperioden från 25 januari till 25 februari. Varför vi gör det här? Bara för att egentligen se hur våra vanor ser ut.

Det som vi den senaste tiden har insett är att i höstas när vi köpte inhemska, fina broccolin som vi skar i bitar och satte i frysen så gjorde vi oss en väldigt stor tjänst. Istället för att nu i den bittra vintern behöva köpa dyra, spanska, besprutade broccolibuketter så kan vi med lätthet ta en burk ur frysen och vara säker på vad innehållet är. Att frysa in bra mat på hösten spar alltså både på ekonomin, miljön och på den egna kroppens gift-intag.

 

JPEG bild A977D1E49CDC 3Bönor finns det också en hel del av i vår frys.

 

Kartläggningen kommer det en sammanfattning av i slutet av månaden.

Kommentarer

  • Hanna Stigzelius 06/02/2018 11:20am (3 år sen)

    Jag skulle såå behöva en större frys, Vi har bara en pluttliten under kylskåpet med tre redan sprängfyllda lådor. Det ryms inga bär eller grönsaker. Bara typ ett paket glass, nåt kött och mina smoothieingredienser. Sen är det stopp!

    • Sandra Neuman 06/02/2018 1:33pm (3 år sen)

      Aah, I feel you! Vi har både frysbox och ett stort frysskåp så vi fryser ner massvis med mat på hösten. Sen köper vi nästan alltid kött när det håller på att gå ut så det är billigare, likadant med bröd, och sätter i frysen.

Skriv en kommentar