Lagombackan sevendays header 2

Och så var det mina tre mål

Skrivet av Sandra Neuman 10.08.2020 | 0 Kommentarer

Fina Caroline skrev om att sätta upp ett par mål nu i augusti. Jag började skriva en kommentar men det känns som att det här är något värt att skriva mer ingående om.

Tre mål för augusti... hmm. Jag har faktiskt spånat lite runt det här bara för att sätta fokus på något vis. Nu har hela familjen varit mer eller mindre hemma hela tiden sedan mars. Det är NÄSTAN ett halvt år och vi börjar klättra på varandra, blivit lite väl högljudda och lättirriterade. Vi har swishat om rummen på vinden bara för att jag känner att jag behöver kunna stänga in mig, försvinna lite i mig själv och ha tyst runtom mig.

Floristgaraget sandra juliMera me-tid i augusti!

 

Mitt första mål handlar om mig själv. Nästa vecka när skolorna börjar inleder vi en ny tid i vårt hem. Vi har inga dagisbarn längre! Leon börjar på första klass och börjar bära hem läxor i sin ryggväska. Milea påbörjar sina 10 år i samma skola när hon börjar i förskolan. Det här ger automatiskt mig mer tid till mysigt trädgårdspyssel, trevligt häng i garaget och möjlighet att arbeta med foton och sånt. Bara det där att inte hela tiden behöva lystra till "Mamma sii! Mamma sii no! Mamma koll! Mamma sii va ja kan göra!" (and so on forever and forever...). 

Mitt andra mål är att fokusera mer på min sjukdom diabetes. Det här är ju en sån sjukdom som kräver uppmärksamhet hela tiden och åtgärder många gånger per dag. I juni fick jag en ny sorts libresensor som alarmerar i min telefon när blodsockret är för högt eller för lågt. DET har visat sig vara vad jag behöver och nu vill jag jobba mer med att få ner blodsockret till en bra nivå och hålla det där. Men det är omöjligt att göra det till 100% så länge alla är hemma hela dagarna.

Mitt tredje mål är att skriva mer. Jag älskar att skriva och komponera ihop text och bilder med varandra, dokumentera och berätta. Det betyder bara mer texter att läsa här på sevendays. Om trädgård, odling, blommor och annat roligt.

Nedräkningen har börjat och nu är det bara en vecka kvar! En vecka går fort! Visst?!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar