Lagombackan sevendays header 2

Om sanningen ska fram

Skrivet av Sandra Neuman 11.07.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

C43D8B0B 5CB8 444F B196 CED29A13F058A2AD4E76 D46D 4AD0 B039 6F1E7306536BSka jag vara ärlig så smyger jag i mig ganska många jordgubbar på kvällarna när jag är ute i köksträgården för att vattna. Man ska passa på när inga barn ser, då hinner man få sin beskärda del. Annars står de där som fågelungar och väntar på att få beträda den heliga marken (jordgubbslandet).

Min stora dröm är att ha så stort jordgubbsland att vi i första hand kan frysa in våra egna jordgubbar till vintern. Jag är snart där. I nuläget har vi 6 rader som alla är cirka 5-6 meter långa och producerar ordentligt mycket jordgubbar. Trots att vi fick tävla med getingarna förra året så kunde vi frysa in några liter av våra egna bär. Ett par rader till ska nog rymmas innan jag kan känna mig nöjd.

För åtta år sedan när vi byggde upp vårt första jordgubbsland (där hönshuset finns nu) hade jag ett önskemål om sort. Honeoy. När jag studerade till trädgårdsmästare vid SYI (första året gick jag i SYI men sedan ändrades namnet till YA) skördade vi både i växthusen, på friland och plockade jordgubbar till försäljning. Då fanns det en rad, den närmast skolan, med de sötaste och mest smakrika jordgubbar jag någonsin hade smakat. Namnet etsade sig fast i minnet och när jag skulle välja sort till mitt egna jordgubbsland tog jag inte bara polka som är den vanligaste. Jag valde honeoy och bounty, som båda är väldigt söta och goda.

Vilka sorter tycker du bäst om?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar