Lagombackan sevendays header 2

Omalla pihalla i Kodin Pellervo

Skrivet av Sandra Neuman 26.06.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

För två år sedan hade vi journalistbesök. Jag hade nästan glömt bort den där dagen när det kom två finskspråkiga damer med kamera och anteckningsblock i högsta hugg. Ingen visste var eller när artikeln skulle publiceras, så nu i maj när jag fick ett textmeddelande om att det händer, så blev jag ganska överraskad. Läs artikeln via länken här nedan.

Kodin Pellervo: "Omalla pihalla"

motljus hangalmmotljus millionbellsmotljus kvallssol

Journalisten kunde svenska så hela intervjun gick på mitt eget modersmål. Det är nästan ett måste att få ge intervjuer på sitt modersmål om man inte råkar behärska ett annat språk nästintill perfekt. Plötsligt har man missförstått varandra och det blir helt fel i texten. Men nog kändes det konstigt att läsa det man har sagt på ett annat språk. Jag har aldrig upplevt det tidigare, men det är en konstig känsla.

På två år händer det ganska mycket. Den perenna delen som i texten kallas "koristetarha" har vuxit till sig samtidigt som den delvis förfallit. Snart kommer också en artikel ut, i någon svensk trädgårdstidning, som alla vår Camilla Hynynen gjorde för hela tre år sedan. Där blir det antagligen ännu mer nostalgikänsla.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar