Lagombackan sevendays header 2

Påskriset

Skrivet av Sandra Neuman 22.03.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Medan världen är mer kaotisk än vanligt idag och det rapporteras live om explosionerna i Bryssel, så tittar vi på Pettson och Findus för den miljonte gången (är det inte den filmen så är det Home, som för övrigtvarmt rekommenderas åt både stora och små), sover och myser. 

Jag var på NÖT-möte igår och kom hem riktigt sent i mina mått mätt, så idag känner jag mig allt annat än utvilad, pigg och alert. Egentligen tycker jag inte om att köra bil i sent på kvällen eftersom jag ofta är så trött då, men igår hade jag införskaffat en påse med nötter som jag satt och knaprade på hela vägen hem. Det hjälpte mig faktiskt att hållas vaken och alert.

Men för att övergå till trevligare saker (missförstå mig rätt, Nöt-mötet var också jättetrevligt, men Brysselsituationen not so much) kan vi väl bra fortsätta på påsktemat hela veckan ut. På instagram kan man besöka hashtaggen #lindaslantligapåsk för att få en rejäl påskboost, och en av bilderna i "serien" är vårt improviserade påskris. Jag överraskade nämligen mig själv igår med att orka blåsa ur ägg och låta Leon måla på dem med vattenfärg.

 

Allt gick förvånansvärt lugnt till, och äggen blev jättefina. Leon drog till och målade bara i lila nyanser, såg jag kompenserade med några gula och gröna ägg i samma slarviga stil. När det var dags för fjädrar hittade jag inte de färggranna påskfjädrarna någonstans, så då var det en himla tur att jag samlat på mig en liten knippe nackfjädrar från vår hädangångna tupp Herman. Sirliga och granna. Det känns som en lyx att kunna använda både egna ägg och egna fjädrar i påskriset (som är från den egna häggen).

Här nedanför ser ni ägget som direkt blev min favorit, Leons tolkning av dip and dye, med en touch av konstnärliga penseldrag. 

 

 

Vet ni förresten varför ägg hör påsken till? Dels är beror det på att man efter fastan har sparat på sig ganska många ägg och därför har ett överflöd, men också eftersom det är den här tiden på våren som hönorna kommer igång med värpandet på riktigt igen efter vinterperioden. Den här berättas det bland annat om i påskavsnittet av marthapodden. Helt självklart när man tänker på det! Sedan är det förstås också symboliken med frön och en spirande vår i antågande.

Hos oss är det inte något överflöd av ägg efter halveringen av flocken, men så småningom tycker jag att vår 5-månaderskyckling Batman borde börja värpa. Förhoppningen där är att det ploppar ut gröna ägg, så det är med spänning vi väntar.

 

Next up är definitivt inlägget om höns på gården! Så ni vet!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar