Lagombackan sevendays header 2

Polis, polis, potatisgris!

Skrivet av Sandra Neuman 10.04.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Speaking om lyckade misstag så upptäckte jag att vi ovetandes har odlat potatis i vår källare under köket. Jag tror att det här är en potatispåse som vi köpte på REKO i början av förra året och som sedan har glömts bort i dunklet där nere tillsammans med alla vargspindlar. Nu i helgen när vi hade tänkt oss ett mos till middag och letade febrilt efter potatis så plockade vi samtidigt upp diverse rotsaker som lämnat på slarv, bland annat den här potatispåsen märkt "E". Det där E:et stod för sorten och det skulle vara en sort som inte går att köpa utsäde av i någon butik. Men nu sjutton minns jag inte alls vad det var för namn.

potatoes

En liten stackare till potatis hade det lyckats bli, medan det mesta bara var pyttesmå potatisbörjan. Synd på fina potatisar, men om jag nu minns rätt så var det inte en så bra potatissort trots allt, så då är det kanske inte så stor skillnad ändå.

Potatis ja. Fastän jag försöker att låta bli snabba kolhydrater så tycker jag ändå att potatis är en så bra råvara att använda i matlagning. Och att odla potatis är dessutom så roligt och enkelt att man helt enkelt inte kan låta bli. I år tänker jag inte avvara någon av av mina lådor åt potatisen, istället ska den få breda ut sig på en åkerplätt vid villan, tillsammans med lök och pumpa. Det blir lite som min odlingslott på semestern.

pott

Det säkra kortet blev Melody och bubblaren Blue kongo så får vi se. Månne det kan bli en mer spännande färg på maten om potatisen är blå, 4-åringens favoritfärg. Ja så har jag två potatisar som jag har fått av en odlingsvän också, Carolus heter den, och ska vara motståndskraftig mot bladmögel. Det om något vore ju praktiskt att odla på villa-åkerplätten.

Tycker ni att det är nördigt att prata potatis i en blogg? Jag börjar känna mig väldigt nischad här i min råddiga trädgårdsblogg.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar