Lagombackan sevendays header 2

Rabarberpajen!

Skrivet av Sandra Neuman 08.05.2018 | 0 Kommentarer

...och på tal om det första, så fick vi ihopskramlat den första rabarberpajen för året. Ska sanningen fram så blev det mest paj och ganska lite rabarber, men när man väl fick en rabarberbit i munnen så var det som himmelriket själv skulle ha exploderat runt smaklökarna!

 

IMG 0319

Att göra kolhydratlös paj är så enkelt att det är på gränsen till skamligt. Om man lägger bär/rabarber i botten av en smord form och kanske sötar liiite med sukrin eller honung så är det bara att blanda ihop något slags smuligt täcke av mjukt smör, vaniljpulver, mandelmjöl och kokosflingor (som exempel! Har man annat passande går det bra det också). Skjuts in i ugnen på 200° i, tjaa, typ 15-20 minuter beroende på hur stor pajen är. Avnjuts bäst med en vaniljsås som min bror en gång bjöd på, men det receptet kan jag inte på rak arm. Det innehöll iallafall typ grädde, vaniljpulver och äggula.

 

Det är ju inte särskilt stora rabarberstjälkar så här års, men så länge plantorna är väletablerade tror jag inte att de tar någon skada alls av att skördas flitigt fram till midsommaren. Och så är det nu vi behöver ha något att äta innan resten av köksträdgården kommer ikapp. Så på dem nu bara och njut av smaken!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar