Lagombackan sevendays header 2

Rapport från hönshuset

Skrivet av lagombackansandra 06.12.2015 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Det är mycket skriverier om vårt lands självständighet idag. Vi firar inte alls i år, inte ens med balen på tv. Jag har jobbat alldeles för mycket de senaste dagarna, och har ännu två dagar framför mig innan det blir lite längre ledigt. Med andra ord är jag ganska slutkörd och orkar inte alls med något extra. I hönshuset firas det desto mera. Typ. Igår kläcktes det nämligen två kycklingar, och idag kom det två till, alla ur våra egna ägg.  

 

  

 

Den främre gula kycklingen är en renrasig dvärgcochin (det är Josef, röd porslin, och Lisen, sotfärgad, som är föräldrarna till den), och den bruna på nedre bilden har en appenzeller som biologisk mamma. De andra två har jag ingen aning alls om vems ägg de kommit ur. Det här är en appenzeller: 

 

 

Så ni förstår att det är spännande att få se hur den börjar se ut som vuxen

Kommentarer

  • Kitty 06/12/2015 8:57pm (5 år sen)

    Men guuuud va gulla!!!! :D
    /Kitty

  • marianorrgard 06/12/2015 9:38pm (5 år sen)

    oh, vilka sötnosar!! <3 Du skulle ha sett balen, de hade ju värsta hönstemat i år :'D Nån kom med en klänning (såg mera ut som ett nattlinne) med ett stort tryck av en höna och en herreman hade tuppkam... ;) Och så var det en klänning med fjäderdetaljer som faktiskt var snygg. "Högsta hönset" kanske man kan säga :D

Skriv en kommentar