Lagombackan sevendays header 2

Regnet kom med nässelvatten

Skrivet av Sandra Neuman 30.06.2020 | 0 Kommentarer

Ni vet det där avsnittet när Pippi Långstrump vattnar sina blommor när det regnar? Tommy och Annika förstår inte riktigt varför, men egentligen så har Pippi en riktigt bra point där.

Om jorden är riktigt torr och du vattnar så rinner det mesta mot sidorna och väldigt lite hamnar vid växternas rötter. Är jorden däremot fuktig så klarar den av att ta emot mer fukt och skickar ner det djupare.

Igår när regnet äntligen kom sprang jag därför ut och gödselvattnade i hela trädgården. Jag har gjort nässelvatten som passligt nog var klart att använda nu.

Nässelvatten är den mest förmånliga näringen (ja guldvatten också förstås) du kan ge åt dina sommarblommor och grönsaksplantor, och väldigt effektivt också. 

floristgaraget luktarter

NÄSSELVATTEN
Köp dig ett ämbar
Plocka nässlor och sätt i hinken. Du kan fylla med så mycket nässlor du vill.
Fyll på med vatten
Låt stå och gotta till sig i några veckor
Blanda i vattenkanna 1/10 och vattna ut

Nässelvatten luktar skunk, så om du vill kan du ha ett lock på ämbaret. Då kan du istället behöva gå och lyfta på det någon gång för att lätta på trycket. Har du åkerfräken kan du boosta din brygd med det så blir det lite bättre effekt.

Efter att ha sprungit omkring i regnet belönade jag min insats med att plocka den första buketten luktärter ur min odling. Luktärter är en tacksam typ som ger mer blommor ju mer du plockar. Det du!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar