Lagombackan sevendays header 2

Rensa nu?

Skrivet av Sandra Neuman 25.04.2016 | 3 Kommentarer

Taggar:

Mina händer är precis så där torra och ömma som de alltid är efter en heldag i jorden. Att jag aldrig lär mig att hålla handskarna på.image5 

Skulle det inte vara för att energin faktiskt tar slut till sist, så skulle jag eventuellt aldrig gå in. Det finns så mycket på to do-listan, och det inte ens alltid som jag går enligt prioritet. Att rensa alla rabatter är då verkligen inte alls viktigt, men ändå var det precis vad jag gjort hela dagen.

image6

En del säger att man ska låta alla löv, blad och annat organiskt material ligga kvar och förmultna. Andra tycker att man ska räfsa bort det och jag tycker att man kan göra det om man vill. Det är inte bara för det estetiska och att det på en gång ser mycket mer städat och livfullt ut. Det finns faktiskt en stor fördel med att rensa så här tidigt på våren. Ogräs.

Känner man till dem, hur de ser ut, så kan man göra sig mindre besvär senare på året genom att rensa redan innan de får en chans att växa och sprida sig.

image7Maskros

image8Revsmörblomma

image9Nässlor

och gräs är alla fyra sådana som bara finns där under höstlöven. Ta bort dem nu så slipper ni ta dem senare när de har djupa pålrötter, långa revor eller hunnit växa in i någon perenn.

 

Att det inte finns så mycket trädgårdsarbete att ta itu med ännu gör det ännu smartare att rensa ogräset nu istället för sedan när grönsaksfröna borde sås.

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius 26/04/2016 1:58pm (4 år sen)

  Jag hade tänkt rensa i våra rabatter idag. Men det är 3 grader ute och ömsom slaskar ömsom regnar... Så kanske jag struntar i det om det nu inte var sååå viktigt ändå, haha....

  • Sandra Neuman 26/04/2016 5:24pm (4 år sen)

   Men ni ska ju få 11 grader varmt i södern nu till helgen, så då är det ju perfekt rensningsväder ;)

 • Hanna Stigzelius 27/04/2016 9:44am (4 år sen)

  Men då är det vappen och första maj och vi har gäster osv....

  • Sandra Neuman 27/04/2016 10:42am (4 år sen)

   Ja det är vappen nu i helgen ja... Bra minne man har ;)

 • Kitty 28/04/2016 12:48am (4 år sen)

  Känns riktigt skönt att jag har färdigt vårstädat i mina rabatter. Snart är köksträdgården redo och träden är beskurna! :)
  /Kitty

Skriv en kommentar