Lagombackan sevendays header 2

Rosa kiss

Skrivet av Sandra Neuman 04.07.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Det där med kallbänk visade sig vara fantastiskt! Redan i början av april sådde jag en del grönsaker i en hög kallbänk och där har jag redan kunnat skörda en stor mängd sallat, rödbetsblad och nu också hela rödbetor.

IMG 0332

Med facit i hand hade jag kunnat så mycket mera rödbetor då i april och framåt, för nu har vi ett stort glapp innan nästa omgång betor är redo för skörd. Men det får bli en reminder till odlingsåret 2017. Det är bara det att det är så svårt att tro att det ska gå att så när det ännu ligger snö på marken och frostnätter kan väntas ännu i 2 månader framåt. Men det går! Det går alldeles utmärkt! I vanliga fall skulle jag inte ha rödbetor att äta förrän augusti, så de här några stackarna vi skördade var rena lyxmaten.

 

IMG 0329

IMG 0330

IMG 0331

Rödbetorna blev kokade och åts med smör och salt. Barnen slukade säkert 2 betor på var, om inte mer. Blasten blev till den godaste coleslaw (eller det heter väl beetrootslaw då?) med 50/50 majonnäs och turkisk yoghurt, salt och peppar. Det är bara två somrar sedan jag lärde mig att man kunde använda hela rödbetan, och fastän jag till och med odlade rödbetsblad bara som sådan också i år ('bull's blood') så är inget så gott som riktiga rödbetans blast.

 

Så nu kissar vi alla fint rosa efter vår rödbetsfrossa.

Kommentarer

 • Living with my camera 04/07/2016 10:01am (5 år sen)

  Mums, och jo de är snygga! Gott med getost också..

  • Sandra Neuman 04/07/2016 10:39am (5 år sen)

   Jag är inte så förtjust i getost, men kanske det vore gott med någon annan ost också ˆˆ

 • Yvonne 04/07/2016 11:38am (5 år sen)

  De passar säkert med annan ost än getost också, men jag håller med kommentaren ovan, getost och rödbetor är en fantastisk kombination!

Skriv en kommentar