Så här fuskar du dig till en kolhydratlös wrap!

fredag 6 juli 2018 - 15:00 | 0 Kommentarer

JPEG bild EE16A6908059 2JPEG bild EE16A6908059 1

 

Nu tyckte jag att jag var så där superkreativ med min lågkolhydratkost igen.

 

Ingen hade tänkt ut något att äta igårkväll så vi grävde lite i frysen och hittade en påse karelska piroger. Ägg har vi alltid ganska många av. Jag annonserade ut att det blir piroger och äggsmör för övriga familjen och fick tänka vidare vad jag själv skulle kombinera äggsmöret med. Horta på grönkål var smaskens, så det skulle det iallfall få bli.

När jag hämtade grönkålen ur växthuset gick jag också en sväng för att kolla ärt-läget. Men istället för ärtskidor (de var så några att jag knaprade i mig dem på en sekund) blev det ett sallatshuvud för att ge mer utrymme åt det andra som trängdes i pallkragen. Eller plats för nya sallatshuvuden småningom.

 

Det är inget litet sallatshuvud vi pratar om. Det är gigantiskt och bladen är stora som ett tortillabröd... och det var just så som det användes också! Otippat gott blev det med äggsmör och citrondränkt grönkålshorta i ett sallatsblad. Testa!

Tyvärr är jag inte alls säker på vilken sorts sallat det är jag har odlat (var hittar man en UV-beständig permanent penna?) men gissar att det är bataviasallaten 'Relay'. Pojken är iallafall en 'Leon'.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.